Borta bra, men...hemma bäst!

... hemma bäst. Det är den givna fortsättningen på det gamla ordspråket i rubriken här nedan. Men är det alltid givet i verkligheten? Ja, jag tror det.

Foto:

Bostadskrönikan2018-08-18 14:00

Jag sitter på bryggan och skriver den här krönikan. Parkopplad telefon och dator, en kopp te, två knäckisar med ost, några måsar och så kluckandet från båten och vågorna intill. Klockan är tidig förmiddag och termometern passerar 25, på väg mot 30 i dag igen. Vättern ligger som en spegel och flyttar jag en bit ut till bryggnocken kan jag doppa tårna i 24-gradigt kristallklart vatten. Med andra ord bor jag i mitt paradis. Inte bara på sommaren, utan året om.

Anledningen är förstås att mitt hjärta slår extra hårt för båtar, sjöliv, vatten i allmänhet och Vättern i synnerhet, och marin inredning i blått, vitt, grått och beige med mycket stjärnor.

Jag vill sitta på bryggan en vacker sommardag, se vädret slå om och vågorna bråka i oktober, titta ut på snöstormen i december, åka skridskor på isen i februari och se skiftet mellan mörkblått och smaragdgrönt vatten i maj.

För just där känns lyckan och glädjen i mitt bröst.

Men den känslan och upplevelsen är ju så väldigt individuell. Och det är en av anledningarna till att mitt jobb är så roligt och att det känns så bra, trots att semestern är slut och årets kvarvarande sommardagar på bryggan förmodligen lätträknade. Jag ser fram emot att träffa ännu fler läsare vars hjärtan klappar för en ombyggd gäststuga på tomten, för en balkong med miljoner blommor, för ett renoverat hus med en smart fönsterlösning, för en stuga som blev ett åretruntboende på en klippa, för en lägenhet helt i vitt, för ett flera hundra år gammat torp mitt ute i skogen i ensamheten, för ett litet hus där det mesta går i rosa ...

Fotografen och jag vet förstås vad det är för boende vi är på väg till när vi åker ut för att göra ett reportage. Däremot vet vi inte vilken känsla vi kommer att lämna med, annat än att mötet vi står inför kommer att berika oss på något sätt. Det är spännande! Och alltid, alltid, härligt och positivt. För alla vi besöker, oavsett om det är ett personligt tips från början eller kommer via en bekant, har en historia att berätta.

Och precis som jag är glad och stolt över min brygga och pysslar om den så som jag vill ha den, så syns hjärtat och glädjen i inredningsstilen hos dem som öppnar upp sina hem för oss. Det är en ynnest att få ta del!

Många hemma hos-reportage är inbokade, men det finns alltid plats för fler så hör av dig om du vill berätta och visa var du trivs som allra bäst.

Här är så höstens första nummer, tjockt och fullmatat igen. Varmt välkomna!

Krönika

Anna Lindén
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!