Swedbank lägger ner kontor i länet

Swedbank kommer att lägga ner sina kontor i Boxholm, Ödeshög och Borensberg. Det meddelade banken på torsdagen.

14 november 2019 09:35

— Vi har fattat ett beslut om att flytta kontoret i Borensberg till Motala. Vi flyttar också kontoren i Boxholm och Ödeshög till Mjölby, säger Ida Emvall, kontorschef på Swedbank med ansvar för verksamheten i västra Östergötland, 

Swedbank meddelar att inga tjänster från de flyttande kontoren kommer att försvinna. De som arbetar på kontoret i Borensberg förflyttar istället sina tjänster till Motala, likaså kommer medarbetarna i Boxholm och Ödeshög att flytta till Mjölby. 

— Idag har kontoren i Boxholm och Ödeshög öppet två dagar i veckan, vilket gör att medarbetarna på där redan jobbar i Mjölby resten av tiden. Så de finns redan med i Mjölby-teamet och har arbetsplatser där, säger Ida Emvall.

Varför flyttar ni kontoren?

— Bakgrunden är att vi ser en snabb förändring i vår omvärld. Vi ser att fler och fler av våra kunder använder digitala kanaler för att göra sina vardagsärenden. Det har resulterat i allt färre som besöker våra kontor i Borensberg, Boxholm och i Ödeshög.

En av de som besöker kontoret i Boxholm är Gerd Pettersson Uggla. Hon går dels dit för att få blanketter då hon använder sig av fysiska autogiro-blanketter istället för digitala tjänster eller telefonbank.

— Det är tråkigt att det lägger ned, säger hon.

Banken är den senaste i raden som lägger ner sina verksamheter i Boxholms kommun. Tidigare har både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan lämnat orten.

—  Det innebär att servicen dras ner, vilket är tråkigt. Tyvärr är det väl tidens tand som gör att det blir så här, säger Britt-Marie Johansson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Boxholm.

Nedläggningen av kontoren i Boxholm och Ödeshög kommer att ske i januari 2020. Då försvinner även bankfacken, och kanske bankomaterna.

— Vi fick in ärendet nyss så jag kan inte säga så mycket om det förutom att vi ser över möjligheterna att vara kvar på orten, säger Jenny Danielsson, presskontakt på Bankomat AB.

Däremot finns det inget direkt flytthot för Swedbanks kontor i Mjölby.

— Nej, det är inget som ligger i vår planering. Vi ser att Mjölby ska serva en större geografi, svarar Ida Emvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!