Förskola får EU-bidrag till odling

Förskolan ska bli självförsörjande med grönsaker. Samtidigt som barnen lär sig grunderna i odling.

Foto: Fredrik Nygren

Bråbygden2019-03-15 21:00

Projektet Odla för tillväxt, som drivs av Bråbygdens Föräldrakooperativ har beviljats EU-bidrag för att bygga en riktig trädgård vid Bråbo gamla skola och sätta igång med en grönsaksodling.

Det är jordbruksverket och Astrid Lindgrens hembygd som har beslutat att stötta det här projektet, som syftar till att anlägga en grönsaksträdgård för att förskolan i alla fall delvis ska bli självförsörjande med grönsaker. Samtidigt som projektet ska ge kunskap om odling och förädlingsmetoder.

Självklart ska barnen få lära sig, men också föräldrar och intresserade besökare ska få ta del av kunskaperna enligt projektbeskrivningen.

Enligt ansökan kostar projektet att gå loss på 766 051 kronor och Landsbygdsprogrammet och Astrid Lindgrens Hembygd betalar ut hela summan, som sökts. Samtidigt som man ställer en lång rad villkor.

Det som kostar pengar i sammanhanget är att bygga gärdesgård, odlingslådor och liknande Även personal för skötsel av trädgården och projektledning kostar en slant, liksom också allehanda förbrukningsmaterial.

En riktig trädgård ska byggas vid Bråbo gamla skola.
En riktig trädgård ska byggas vid Bråbo gamla skola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om