Förra årets omsättningstapp på grund av att parken stängde efter bara några dagar, finns färskt i minnet.
– Det är jättekul, men jag har vidtagit försiktighetsåtgärder för att jag ska kunna överleva utan ALV, säger Håkan Jonsson.
Under normala år har allt sidfläsk gått till storkunden.
– Det har alla mina andra kunder accepterat men på grund av förra året så säljer vi nästan allt nu kontinuerligt.
Ett gynnsamt pris på levande smågrisar gjorde att man sålde 500 stycken förra året.
– Vi hade ett mindre levandelager med tanke på att restaurangerna överlag gick dåligt, säger sonen Anton Jonsson som också är involverad i företaget.
Hur årets säsong blir är ännu osäker, men Håkan Jonsson har jobbat fram en kompromiss med ALV.
– Vi har haft många möten och jag har sagt att vi har helt enkelt inte har råd att lägga upp det fryslagret och chansa och de kan självklart inte ge några garantier för vad som kommer gå åt och hur mycket det blir, säger han och fortsätter:
– De har full förståelse för min situation. När de öppnar och i vilken omfattning, så levererar jag det som jag kan. Sen får de helt enkelt stödköpa annat svenskt.
Hur snabbt går det att växla upp din produktion om det skulle bli en bra säsong för parken?
– Då är det för sent för vår del, säger Anton Jonsson.
– Ett år innan måste vi planera semineringen, sen går de dräktiga i fyra månader och sen ska de bli sex månader innan vi slaktar, säger Håkan Jonsson.