Gammal tradition lockade stora som små

På söndagen hade Brantestad Intresseförening bjudit in till gammaldags kafferep. Det soliga vädret till trots kom det mängder med besökare.

Vetebröd, mjuka kakor och tårta på fat och de hårda kakorna i påse.

Vetebröd, mjuka kakor och tårta på fat och de hårda kakorna i påse.

Foto: Bertil Andersson

Brantestad2018-07-08 21:00

När termometern närmar sig 30 grader och solen i topp så kan det vara annat som lockar mera. Men när intresseföreningens i Brantestad anordnade kakfest blev det ett välbesökt evenemang. Föreningens medlemmar hade hjälpts åt att baka till den kak- och tårtbuffé som dukades upp. Var och en hade bidragit med var sin sort, vilket gav välfyllda fat och påsar. Just påsarna är en viktig del av upplevelsen om man ska följa gamla traditioner och regler. De hårda kakorna serverades färdigförpackade i påsar och övrigt vetebröd, mjuka kakor och tårta fick man själv plocka till sig. Meningen var att man tilläts att äta så mycket man orkade och resten fick man ta med sig hem.

Els-Mari Heelge från intresseföreningen var mycket nöjd med tillströmningen av folk. Hon hade noterat besökare från bland annat Södra Vi, Ankarsrum, Blankaholm och Silverdalen.

– Tidigare gånger har det kommit mellan 80-100 personer och det verkar bli lika bra idag. Det är blandade åldrar och även barnfamiljer hittar hit, säger hon.

Även barnfamiljer fanns bland gästerna när det bjöds på kak- och tårtbuffé.
Även barnfamiljer fanns bland gästerna när det bjöds på kak- och tårtbuffé.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om