Upplev en dag i bruksmiljö

En dag i bruksmiljö är rubriken för lördagens aktiviteter vid Bruzaholms bruksmuseum som arrangeras för tionde året i följd.

Under en dag i bruksmiljö i Bruzaholm kan man ta en fika på Smedjebacken.

Under en dag i bruksmiljö i Bruzaholm kan man ta en fika på Smedjebacken.

Foto: Magnus Strömsten

Bruzaholm2018-08-03 11:00

– Det brukar vara väldigt uppskattat att få komma ut i den fina miljön kring bruket och ta del av historien, säger Yvonne Nilsson på Bruzaholms bruksmuseum.

Den här dagen har arrangerats sedan museet flyttade till sina nuvarande lokaler för tio år sedan och där håller man förstås öppet under dagen.

– Det är kul att det har blivit en tradition. Dagen kommer se ut som den brukar med en liten justering på grund av rådande väderlek. Smeden Marcel Stolt kommer att finnas på plats som vanligt, men på grund av eldningsförbudet finns inte möjligheten att prova på att smida sin egen järnkrok. Av samma anledning tar vi inte fram järnspisen som vi brukar använda för att steka plättar, men det blir annan förtäring istället, säger Yvonne Nilsson.

Vid de gamla arbetarbostäderna på Smedjebacken finns möjlighet att fika och ta del av en utställning med skoltema. Det arrangeras även en loppis på området under dagen och för musikunderhållningen står Svante Sigurdsson från Ingatorp med hjälp av Bengt-Åke Svensson och Peter Wahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!