En "fena" på laster

Cadillac är utan tvekan musikhistoriens mest besjungna bil. Aretha Franklin, Chuck Berry, Hep Stars och Elvis Presley har alla hyllat sitt favoritmärke. Det var då jänkaren hade gigantiska fenor, tonvis med krom och chockrosa lack. Men hur är det idag? Tja, nya Cadillac BLS Wagon är en lätt kamouflerad Saab 9-3 SportCombi och tillverkningen sker inte i Detroit, utan i Trollhättan. Om det är illa? Nej, det gör snarare bilen bättre i alla avseenden!

Foto:

Cadillac2008-05-14 07:03


Cadillac grundades redan 1902 och har gjort i princip allt på fyra hjul - ändå är nya BLS Wagon en unik bil. Det är nämligen jänkarnas första kombi någonsin! Designerna har dock gjort vad de kunnat för att få vagnen att ansluta till de övriga modellernas kaxiga formspråk. Visst har de lyckats och dessutom ryms 1 285 liter bagage med de bakre ryggstöden fällda.

Trivsam sexa
Inredningen är en fin mix av USA och Europa - mätartavlorna känner vi igen från Saab 9-3 medan mittkonsolen är ny. Interiören bjuder på lyx med exklusiva träinläggningar och strax ovanför navigationsskärmen finns en ursnygg klocka. De skinnklädda stolarna är mycket behagliga och även med ett par långa personer i framsätena blir det plats över i aktersoffan. Under huven erbjuds sex motorer varav bensinfyrorna är på 175 respektive 210 hästkrafter samt etanoldrivna FlexPower på 200. Värstingen är en bensinsexa på 255 hästar som på jänkarmanér passar biltypen bäst. Innan gaspedalen nuddat mattluddet har den djupa motorstämman förbytts i ett upphetsat gurgel och hundrastrecket nås på 7,4 sekunder. Är du mer intresserad av en turbodiesel så erbjuds två snåla maskiner på 150 respektive 180 hk. Priset börjar på 271 900 kronor och sträcker sig till 410 700. Och då ingår inte ens rosa lack och fenor?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!