Cruze(ar) mot toppen

Den hamnade förra året på tio-i-topplistan över världens mest sålda bilmodeller. I Sverige lyckades den dock inte charma kunder i samma utsträckning trots att bilen sålts i över 1,3 miljoner exemplar världen över. Vi pratar naturligtvis om Chevrolet Cruze. I vårt blågula land ligger kombibilar många varmt om hjärtat och vad passar då bättre än att Chevrolet nu kommer med en kombivariant av Cruze. Håll i hatten - nu kör vi!

Foto:

Chevrolet2012-12-08 05:05


Chevrolets logo i form av det världsberömda "korset" pryder fronten på nya kombin. Det råder delade meningar om hur William C Durant kom på idén till kylaremblemet, men jänkarnas egen version är uppåt väggarna. Grundaren var nämligen i Paris 1908 och bodde på ett litet skamfilat hotell. När han låg på sängen och tittade på väggarna slogs han av det intressanta mönstret på tapeten. William rev av en bit och nu sitter märket på miljontals bilar.

Lätt lyft
Börjar vi med designen så har fronten fått ett lyft med bland annat en ny grill, strålkastare samt dimljus. Den lite mer maffiga nosen slätas ut av ett bakparti med slankare och elegantare linjer, vilket ger Cruze kombi ett skönt helhetsintryck. Chevrolet säger att man även snyggat till interiören, men inte ens våra vältränade ögon hittar några större bravader jämfört med halvkombin. För 7 500 kronor extra så ingår en sjutums pekskärm med navigationssystem och backkamera men du kan även se på film, bilder eller lyssna på musik från din smartphone. En annan finess är den nyckellösa dörröppningen med startknapp till motorn, men det är knappast något revolutionerande då de flesta konkurrenterna haft detta i flera år. Den stora nyheten är naturligtvis lastutrymmet och det rymmer normalt 500 liter, men fäller du ryggstöden så sväljer bagaget 1 478.

Garanti mani
Motorutbudet består av turbodieslar på 130 (195 900:-) respektive 163 hästkrafter (213 900:-) samt bensinfyror på 124 (167 900:-) respektive 140 hästar (182 900:-). Sexväxlat är standard men mot ett tillägg av 9 000 kronor kan man få en automatlåda med lika många steg. På de tyska vägarna, som innebär vackra småvägar och tuffa motorvägar, uppför sig Chevrolet Cruze kombi exemplariskt. Bilen känns fast och stabil i alla hastigheter och vi färdas utmärkt.
Chevrolet har börjat med ett nytt utspel "Easy Driving" som ska vara Sveriges enklaste bilägande och innebär tre års fri service, tre års vägassistans och tre års nybilsgaranti. Köper man dessutom vinterdäck i samband med bilköpet så ingår även tre års fria hjulskiften. Helt okej tycker vi, även om man kunde önska att nybilsgarantin var generösare. För om Chevrolet väljer att sikta mot toppen, vill man väl ändå nå stjärnorna!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!