Good Vibrations

Ur högtalarna strömmar sköna toner från "Beach Boys" och egentligen saknas bara en surfingbräda som sticker ut ur bakluckan. Nej, den här gången nöjer vi oss med att surfa på nostalgivågen och vi ska undersöka om nya Chrysler PT Cruiser GT har vind i segeln. Jänkaren är närmast ett fabriksfärdigt custombygge som numera begåvats med turboknuff. Med andra ord, en frisk fläkt som lever upp till strandpojkarnas dunderhit: "Good Vibrations!"

Foto:

Chrysler2004-01-27 08:37

Har man en gång känt på trycket i ryggslutet, kittlats av de omsjungna vibrationerna och förförts av turbofyrans muller så står det klart - vi som mumlade om otillräcklig motoreffekt vid lanseringen får äta upp det nu. Visserligen har fyra långa år passerat revy, men som alla vet tar det tid innan "roddarna" får tummen ur och börjar fintrimma urspungsmaterialet.
Nu kan man äntligen välja mellan att cruisa eller busa?

Farliga kurvor
En hotrod utan kvick motor är som Playboy utan tjejer, alltså stört omöjligt. Det har även Chrysler insett och lanserar nu en turboversion av PT Cruiser Ja, man kan stirra sig blind på formgivningen som inspirerats av trettiotalets gangsterbilar aŽla Bonnie och Clyde. Kulhålen lyser dock med sin frånvaro ändå skjuter motorn skarpt tack vare 223 hästkrafter. Men låt oss börja vår nostalgiresa inifrån - interiören består av klatschiga färger och schysta material Handen letar sig mer än gärna till den biljardbollsliknande växelspaksknoppen och andra attribut som höjer pulsen är navigationssystem samt läderklädsel, vilka är inbakade i priset. Dessutom sitter man som gjuten i framstolarna och vänder man sig bakåt uppenbarar sig en tresitssoffa vars utrymme lämnar en del att önska. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum?

Mäktig känsla
Nu har det blivit hög tid att ta på sig hawaiiskjortan, låta "Beach Boys" strömma ur högtalarna och stampa takten med högerfoten. Under huven är det nämligen "Fun, Fun, Fun" tack vare en underhållande turbofyra på 223 hästar som gärna låter sig hetsas över 7 500 varv.
Därmed bjuds ägaren på en ljudupplevelse som får strandpojkarnas sångröster att sköljas bort. Har du bråttom till surfkursen så passeras hundrastrecket på 7,7 sekunder och med aluminiumplattan i mattan toppas 200 km/h. Ja, visst är det en mäktlig känsla att sitta högt som i en minibuss men ändå ha kraftresurser som en familje-hotrod. Fästet är dessutom grymt bra, styrningen kvick och som grädde på moset: utmärkt fjädring. Lägg därtill hög standardutrustning och en hyfsad prislapp på 249 900 kronor. Chrysler PT Cruiser GT är inget dumt köp, tänk bara på att bilens formgivning har kopplingar till gangstervärlden. Det är nämligen lätt att hamna i skottlinjen - för sheriffens laserpuffra!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!