Hösten är hårresande

Har du drabbats av höstdepression och blivit rekommenderad massor av frisk luft? Ja, då kanske Chrysler PT Cruiser Cabrio är något för dig. Det är en fyrsitsig glidarcab som bjuder på en uppfriskande åktur bland höstens sprakande färgprakt. Hörde jag något om fel årstid? Nej, man kan faktiskt ha lika stor glädje av en cabriolet under hösten - däremot finns det en överhängande risk att man förkyler sig Men inget ont som inte har något gott med sig: höstdeppen blåser nämligen all världens väg!

Foto:

Chrysler2004-10-16 11:45

Kvicksilvret sjunker, de rödgula löven faller och luften är kristallklar. Ja, hösten är en fantastisk årstid som de trogna "cabriofilerna" inte drar sig för. Med vetskapen om att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder så krängde vi på toppluva, halsduk och fleecejacka - för att köra med himmeln som tak. Häng med?
En hotrod utan kvick motor och öppningsbart tak är som hösten utan myskvällar, alltså stört omöjligt. Det har även Chrysler insett och lanserar nu en taklös version av PT Cruiser. Ja, man kan stirra sig blind på formgivningen som inspirerats av trettiotalets gangsterbilar. Kulhålen lyser dock med sin frånvaro ändå skjuter motorn skarpt tack vare 223 hästkrafter. Men låt oss börja vår nostalgiresa inifrån - cockpiten består av ljusgrått läder och schysta material. Handen letar sig mer än gärna till den biljardbollsliknande växelspaksknoppen och andra attribut som höjer pulsen är navigationssystem samt luftkonditionering, vilka är inbakade i priset. Dessutom sitter man som gjuten i framstolarna och vänder man sig bakåt uppenbarar sig en tvåsitssoffa som är förvånansvärt användbar. Bagagevolymen är däremot på tvåhundratio liter oavsett om suffletten är uppe eller nere, vilket ligger lite i gränslandet.

Mäktig känsla
Men låt oss äntligen lufta vår testvagn efter slingriga och vackra höstvägar genom ett underbart Småland. Efter tio sekunder är jänkaren "topless" och under huven arbetar en turbofyra på 223 hästar som gärna låter sig hetsas över 7 500 varv. Därmed bjuds ägaren på en ljudupplevelse som får koltrastens fågelsång att sköljas bort. Har du bråttom till alla studiecirklar så passeras hundrastrecket på 7,7 sekunder och med aluminiumplattan i mattan toppas 200 km/h. Ja, visst är det en mäktlig känsla att sitta högt som i en minibuss men ändå ha kraftresurser som en familje-hotrod. Fästet är dessutom grymt bra, styrningen kvick och som grädde på moset: utmärkt fjädring. Lägg därtill megahög standardutrustning och en överkomlig prislapp aŽla 267 900 kronor. Ja, Chrysler PT Cruiser Cabrio är inget dumt köp och personligen är jag både förtrollad och förkyld. Prosit!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!