De lovade att inte ta ifrån oss cancervården

26 april 2019 09:25

Hur kan man som politiker få lov att bestämma över människors väl och ve? Landstingspolitikerna har nu bestämt att vi inte ska få ha cancervården kvar på Västerviks sjukhus.

För två år sedan satt en person som tillhör dessa som bestämmer hur vår vård ska se ut, i mitt kök och lovade att man skulle inte ta ifrån oss cancervården, man skulle bara byta ut så Kalmar fick en sak att sköta och Västervik en sak. Men jag förstod ju redan då att jag blev manipulerad.

Jag anser att ingen som inte själv har gått igenom cellgiftbehandling och strålning ska få bestämma hur så sjuka personer ska vårdas och var.

För de har ingen aning om hur det är, man skriker, man gråter, man kräks och "skiter" ner både sej själv och den anhörig som finns i närheten. Inte bara en gång utan varje dag. Man kan inte äta man mår konstant illa. Man tappar håret. Sedan har man ett sår som behöver vård för det inte läker. Har man sen otur får man proppar i lungorna och en följdsjukdom som visar sig som totalt känselbortfall i fötterna och en bit upp på benat och alla fingertoppar sover.

För resten av livet.

Strålningen man går igenom är heller inte av Guds nåde. Man får ett rör uppfört i det onämnbara. Benen förankras så man inte ska röra sig, man blir lämnad ensam i strålningsrummet och med den svåra klaustrofobin jag har så var även det ett helvete.

Nu vill de som sitter på sina höga stolar att alla mad cancer ska åka tur och retur till Kalmar för att få chansen att överleva.

Hur har ni mage?

Kan inte med ord beskriva hur bra mitt fall avlöpte. Från första symtom tills cellgifter och strålning var klar så tog det mindre än ett halvt år. Under den tiden hann jag ligga inne för propparna också.

Tack underbara läkare och sköterskor på Västerviks sjukhus för all vård och omsorg under dessa fem år som gått. Är sedan i julas färdigkollad och om man vågar säga det ”friskförklarad”.

Tack, tack, tack!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mormor