Äntligen tävlingsdags för Daniel

Daniel Lindberg, Storebro, har ett stort intresse. Bilar... Så till den milda grad att han lägger allt han tjänar på sin Nissan 200. - Har man som jag byggt en tävlingsbil, då kostar det. Men det är samtidigt jäkligt kul och värt pengarna, säger Daniel.

Jonas Eklund till vänster som har hjälpt Daniel Lindberg med mycket av arbetet.

Jonas Eklund till vänster som har hjälpt Daniel Lindberg med mycket av arbetet.

Foto:

Depåstop2005-06-01 06:50

Visserligen kan Daniel Lindberg köra med sin bil på vanlig landsväg, men det är absolut inte huvudsyftet.
Nej, det ska vara slimmad kaross, breda däck och extra klös i motorn. Allt för att passa in i dragracing- klassen Sportcompakt.
- Jag har haft bilen i tre år nu och byggt lite då och då. Meningen hela tiden har varit att vi ska tävla i den här klassen, men första året får bli lite av läroår, berättar Daniel som har haft stor hjälp av kompisen Jonas Eklund.
Det körs fem deltävlingar i klassen, varav premiären är i Norge på senvåren.
Sedan går det en del andra tävlingar som killarna har sneglat på. Bland annat "Stockholm Cup". Dessa 6 st deltävlingar körs på Tullinge Raceway i Stockholm.
- Jo, det finns tävlingar om man vill köra, men vi får se vad pengarna räcker till. Det är inte gratis precis, säger Daniel.
Stora pengar har lagts på att modifiera om motorn som ger bortåt 500 hästkrafter i färdigt skick.
- Det var mycket jobb med att ändra om och få de nya grejerna att passa, men är man envis löser det sig alltid, säger Daniel.
Enligt bestämmelserna ska motorvolymen vara upp till 3 liter och vankelmotorer är tillåtna.
Vikten på hela bilen måste vara minst 1 250 kilo med förare.
Det är Daniel som äger och tänker köra bilen, men han har stor hjälp av kompisar som lovat ställa upp och se till att det funkar kring tävlingarna.
- Att komma till första tävlingen blir en dröm, det är det målet jag jobbat för hela tiden. Sedan tackar jag förstås inte nej till bra placeringar, men så här första året ska jag vara med och lära, säger Daniel Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om