Det säger Rebecka Fredriksson, från Djursdala Betelförsamling. Genom att samordna hoppas församlingen kunna förmedla hjälp till den som önskar.
– Det känns naturligt att man vill hjälpa till, särskilt i sådana här tider, säger hon.
Ett särskilt telefonnummer har upprättats dit både de som vill ställa upp och ge hjälp och de som behöver hjälp kan ringa, sedan förmedlas kontakten av en person i församlingen. Hjälpen gäller inte bara riskgrupper.
– Många har ett kontaktnät som normalt sett brukar hjälpa en, men om många är sjuka så kanske den vanliga personen inte kan hjälpa en, så då är det viktigt att ha en annan beredskap istället, säger Rebecka Fredriksson.
Än så länge har ingen bett om någon hjälp men flera har anmält sig frivilliga som "hjälpare". Alla "hjälpare" får skriva på ett tysthetslöfte.
– Ingen ska behöva känna att det blir snack på byn om något, vad det än är man får reda på när man hjälper en person. Det är en självklarhet, men vi har gjort det skriftligt för att det ska vara en trygghet för dem som ber om hjälp, berättar hon.
Att be om hjälp kan vara svårt för många tror Rebecka Fredriksson, men hon hoppas att de som behöver vågar ta kontakt.
– Jag tycker inte att man ska vara blyg för att höra av sig, även om det bara skulle vara en liten sak så kan det vara värdefullt. De som har anmält sig för att hjälpa till vill jättegärna göra det, så man behöver inte känna sig till besvär.