Djursdala till final efter nervpärs

Efter en vansinnigt spännande och jämn andra semifinal blir det Djursdala som går till länsfinal i Vi i femman. Djursdala lyckades vinna över Rinkabyholmsskolan med 37-31. "Jag är så oerhört stolt", säger klassläraren Malin Linderson, som knappt hunnit hämta sig efter pärsen.

Mot länsfinal! Djursdalalagets Sven Höglander och Frida Fredriksson omgiven av sina peppande klasskamrater.

Mot länsfinal! Djursdalalagets Sven Höglander och Frida Fredriksson omgiven av sina peppande klasskamrater.

Foto: privat

Djursdala2019-01-31 18:46

De hade peppat med uppfinnare och upptäckare. Att det inte kom några frågor om just det spelade mindre roll – Djursdala är i länsfinal i Vi i femman!

Ställningen var 31-31 inför sista och avgörande momentet Stegen och i studion i Kalmar var man redo att ta fram hjärtstartare till medföljande och minst sagt svettiga föräldrar.

I Stegen kan man som bekant få tio poäng och Sven Höglander och Frida Fredriksson hade full koll på att det var drottning Kristina som var den historiska personen man sökte efter och tog sex avgörande poäng, medan laget från Kalmar stannade på hedervärda 31 poäng.

Hela matchen var olidligt jämn, efter de första pulshöjande snabbfrågorna stod det 2-1 till Rinkabyholmsskolan 5 A och därefter följde 60 minuter där marginalen aldrig var större än några få poäng.

– Egentligen är jag inte ett dugg överraskad, jo kanske över att de kan vara så lugna och coola. Det är vi i publiken som håller på att svimma. Det är mycket som avgör, dagsform, vilka frågor man får, men det här är väldigt nyfikna och allmänbildade elever som dessutom har otrolig stöttning och peppning från sina klasskamrater. Sammanhållningen gör mycket, säger klassläraren Malin Linderson, som förstås är stolt över sina duktiga elever.

När man gick in i andra halvlek stod det 20-17 till Rinkabyholmsskolan, att Djursdala hade koll på att det var norska dj:n Kygo som gjort hyllningslåten till Avicii ledde till att ställningen blev 22-21 och efter sista omgången snabbfrågor var det alltså helt lika, 31-31.

Nu är det bara att ladda om till den avgörande finalen på tisdag, då Djursdalaeleverna möter Rinkabyholmsskolan igen, den här gången parallellklassen 5 B.

Men först firade laget, klasskompisarna och medföljande hejarklack med pizza i Kalmar.

– Skönt att äntligen få andas lite, programledaren Johan Signert sa att han aldrig någonsin varit med om en sån match, skrattar Malin Linderson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!