Föräldraträffar i Djursdala har blivit ny mötesplats

I veckan hölls årets sjätte träff för föräldralediga i Djursdala. Träffar som blivit en ny möteplats och som fortsätter efter sommaren.

Föräldrar och barn som deltog i årets sjätte träff i Djursdala.

Föräldrar och barn som deltog i årets sjätte träff i Djursdala.

Foto: Jacob Käll

Djursdala2018-05-24 07:25

Initiativet togs av Djursdala samhällsförening, men drivs helt av föräldrarna själva. Sandra Carlsson och Sara Strid har varit ansvariga, men lämnar nu över till Kristina Pettersson och Annie Hermansson, som redan börjat planera höstens träffar, som föräldrar från hela kommunen är välkomma till.

– Det här är ju en toppengrej och nog ganska typiskt för landsbygden, där folk är vana att ta tag i saker själva. På ett enkelt sätt lär vi känna varandra, till och med innan barnen börjar förskola och skola, säger Maria Karlsson, relativt nyinflyttad.

Jacob Käll, styrelseledamot i Djursdala samhällsförening, är mycket nöjd med hur träffarna har utvecklats.

– Vi är tacksamma för att församlingen i Djursdala-Södra Vi så generöst lånar ut Församlingshemmet till oss. Detta ett perfekt exempel på hur vi med liten ekonomisk insats kan få stor utväxling för bygdeutvecklingen. Det som samhällsföreningen har bidragit med för fika och frukt är marginellt jämfört med det sociala kapital som skapas. Bara det att föräldrar och barn har roligt när de ses är fantastiskt mycket värt.

Annie Hermansson och Kristina Pettersson tar över ansvaret efter Sara Stridh och Sandra Carlsson.
Annie Hermansson och Kristina Pettersson tar över ansvaret efter Sara Stridh och Sandra Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!