Förslaget: Gör om till "Ur och skur-förskola"

På Backsippans förskola är det fullt och kommunen har inga planer på att utöka antalet platser. Men föräldrarna har egna förslag.

På Backsippan är det fullt, men föräldrar föreslår nu några ändringar för att fler barn ska få plats.

På Backsippan är det fullt, men föräldrar föreslår nu några ändringar för att fler barn ska få plats.

Foto: RS

Djursdala2018-06-14 22:30

Flera föräldrar i Djursdala har gjort en gemensam skrivelse till kommunen. I ett medborgarförslag lyfter de problemet med att alla 25 platserna på ortens förskola är fulla och ett tiotal barn står i kö för en plats.

– Vi som bor på orten vill gärna ha våra barn här av flera anledningar. Bland annat att de ska gå här i skolan sen och då kan det vara en trygghet för dem att gå på samma förskola innan, säger Ida Myrsäter som är en av föräldrarna som står bakom skrivelsen och som själv har barn i kö till den aktuella förskolan.

Kommunen har i dagsläget ingen avsikt att utöka antalet platser på Backsippan trots att det råder högt tryck på förskolan just nu. Istället ser man större behov i Vimmerby stad och i Södra Vi. Men en utbyggnad är heller inget krav, enligt föräldrar.

– Det finns andra lösningar. Vi har ju exempelvis ett förslag om att 4-5-åringarna flyttas in i skolan och till fritids där det finns lediga lokaler.

Att göra om förskolan till en så kallad ”Ur och skur-förskola” är ett annat förslag som lyfts fram. Föräldrarna menar att pedagogerna har stora möjligheter att arbeta med barnen i utomhusmiljön.

– Vi tycker det vore jättetråkigt om det inte gick att lösa så att fler barn får plats. Framförallt är det ju redan kris på andra förskolor så det kanske skulle lösa en del om de här barnen kunde gå kvar i Djursdala.

Tidningen har sökt förvaltningschefen Birgitha Sahlin och ordförande i i barn- och utbildningsnämnden Lis Astrid Andersson (S) för kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!