Event återupplivas när cykelfesten anordnas i Djursdala

När marken äntligen blir bar är det lättare att planera för utomhusevent – åtminstone sådana som inkluderar cykling. Det har man tagit fasta på i Djursdala. Den 25 maj anordnas där en cykelfest i regi av Djursdala Sportklubbs motionssektion.

"Det är lite flummigt och hur vi ska få ihop det vet jag inte riktigt, men det får lösa sig", säger Annie Hermansson från Djursdala Sportklubb om planeringen inför den kommande cykelfesten.

"Det är lite flummigt och hur vi ska få ihop det vet jag inte riktigt, men det får lösa sig", säger Annie Hermansson från Djursdala Sportklubb om planeringen inför den kommande cykelfesten.

Foto: Desirée Philipson

Djursdala2024-04-07 06:47

Det innebär att ett gammalt event får nytt liv och redan nu är det flera som anmält sitt intresse.

– För några år sedan var det ett gäng som anordnade det i privat regi, men sedan pandemin kom har det inte varit någon som hållit i det, berättar Annie Hermansson från Djursdala SK.

Det var föreningsmedlemmarna Sara Stridh och Marlene Olsson som tog initiativet den här gången. I samråd med Hermansson blev det till slut sportklubbens motionssektion som står som arrangör.

– Vad som är nytt är att Musteriet kommit till. Vi avslutar kvällen där och de kommer att hålla extraöppet.

I övrigt är tanken att deltagarna ska cykla hem till varandra. På ett ställe får man fördrink och tilltugg, på ett annat blir det förrätt och på ett tredje blir det varmrätt innan alla sammanstrålar på Djursdala Musteri för kaffe och efterrätt. Vart man ska ta sig först får man inte veta förrän dagen innan eventet, och resten av stoppen får man sen reda på efter hand under dagen.

– Det är lite flummigt och hur vi ska få ihop det vet jag inte riktigt, men det får lösa sig.

undefined
Cykelfestens sista stopp blir Musteriet i Djursdala.

Kostar det något att vara med?

– Vi betalar en summa till Musteriet och sen står man själv för kostnaden av maten man bjuder på.

Eftersom avstånden i Djursdala kan vara ganska stora är tanken att de som bor långt bort men ändå vill vara med kan få låna kök av någon annan.

– Vi har satt en radie som känns rimlig så att det inte blir alltför långt att cykla.

undefined
Stoppen ska vara inom ett visst område. "Vi har satt en radie som känns rimlig så att det inte blir alltför långt att cykla", säger Hermansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!