Inte aktuellt i vår men kommunen jobbar vidare

Vimmerby kommun vill kunna erbjuda fler förskoleplatser i Djursdala. Men lokalerna man tänkt går inte att använda och i vår blir det därför inte aktuellt.

Barn- och utbildningsförvaltningen ska arbeta för att skapa fler förskoleplatser i Djursdala.

Barn- och utbildningsförvaltningen ska arbeta för att skapa fler förskoleplatser i Djursdala.

Foto: RS

Djursdala2019-01-31 11:14

I ett medborgarförslag som vi skrivit om tidigare lyfter föräldrar i Djursdala behovet att utöka antalet förskoleplatser på orten. I medborgarförslaget har man bland annat lyft att man vill att barnen går på förskola i Djursdala, där man senare också ska gå i skolan.

Marie Nicholson (M), förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden säger, efter att frågan diskuterats vid senaste sammanträdet, att det finns en politisk vilja att lösa situationen.

– Det står tio barn i kö på väntelistan och det är "knökafullt". Det går inte att ta emot fler och man har syskonförtur. Helst ska man få plats där man önskar och inte tvingas att åka till två ställen. Dessutom minskar det trycket på tätortens förskolor, säger hon.

I dag är förskolan inhyst i en villa intill skolan och en lösning som diskuterats är att använda skolans lokaler.

– Det finns en källare men den är vattenskadad och det måste åtgärdas. Det har stått öppet men det har inte torkat, säger ordförande Peter Karlsson (C).

Uppdraget att hitta en lösning ligger fortsatt kvar hos förvaltningen.

Idag finns 23 barn i verksamheten. I medborgarförslaget nämns en så kallad ”Ur och skur-förskola” som ett annat förslag. En bra idé, anser nämnden men som blir svårare och kräver mer, bland annat att hitta rätt pedagoger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!