Lotta vågade satsa helhjärtat när allt föll på plats

Varför kan man inte brinna för flera olika saker samtidigt? Lotta Samuelson ställde frågan till sig själv innan hon öppnade inredningsbutiken Magasinet i Djursdala by.

Lotta Samuelson med den gamla vågen som finns i det nya magasinet i  Djursdala by.

Lotta Samuelson med den gamla vågen som finns i det nya magasinet i Djursdala by.

Foto: Markus Danielsson

Djursdala2022-06-06 19:30

Lotta Samuelson driver sedan ett antal år tillbaka det egna företaget Futureheads AB, som arbetar med såväl rekrytering av familjehem som samtalsterapi.

När egenföretagaren från Djursdala kände att hon gärna ville pröva sina vingar inom en helt annan bransch föll valet slutligen på butiksbranschen med fokus på inredning.

– En massa olika faktorer föll på plats på en och samma gång. Då kände jag att nu kör jag, berättar Lotta när Vimmerby Tidning besöker henne i den egna inredningsbutiken som har fått namnet Magasinet i Djursdala by.

undefined
Lotta Samuelson hade aldrig tidigare ägnat sig åt försäljning över disk när hon öppnade inredningsbutiken i Djursdala by.

Den relativt nyblivna butiksägaren berättar vidare att en av de viktiga faktorerna som hamnade helt rätt var att hon fick chansen att ta över delar av den inredning som en gång i tiden fanns i anrika Gustafs lanthandel i Hallersrum. Såväl butiksdisken som några hyllor och en gammaldags hushållsvåg har fått nytt liv på Magasinet i Djursdala by.

– Möblerna var ganska slitna när jag fick ta över dem från lanthandeln. Därför målade jag om dem men behöll samtidigt det äldre skicket så mycket det var möjligt, berättar Lotta Samuelsson.

undefined
Lotta Samuelson med den gamla vågen som finns i det nya magasinet i Djursdala by.

Utmaningar är en helt naturlig del av Lotta Samuelsons liv och vardag, säger hon. Det var delvis därför som hon valde att satsa helhjärtat på den nya inredningsbutiken.

– Just den här utmaningen och drivkraften är nog att jag vågar göra något som är helt nytt för mig, säger hon och fortsätter samtalet genom att berätta om framtidsplanerna för den butik som hade sin officiella öppning i samband med Upptäckardagen för några veckor sedan.

– Det vore roligt att få in mer lokala inslag av olika sorters hantverk och konst. Jag har bland annat kontakt med en konstnär som jobbar med så kallad affischkonst. Tanken är sedan att få till en mix av sådant och andra produkter som hämtas in utifrån via andra leverantörer.

undefined
Kökssoffan i trä har sin givna plats i lokalen.

Eftersom Lotta Samuelson även framöver kommer att ägna sig åt den övriga verksamheten inom det egna företaget har det anställts ett antal personer som ska hjälpa henne att driva Magasinet i Djursdala by.

– Jag själv kommer också att vara här en del. Om vi sedan ser att tiden inte räcker till får vi helt enkelt ta in mer personal under sommaren. Det är ju kul att det även skapas arbetstillfällen av det här, säger hon när vi vandrar omkring i butikslokalen.

Den gamla skolbänken matchar den övriga miljön i magasinet.
Den gamla skolbänken matchar den övriga miljön i magasinet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!