Massor på gång i Djursdala

Djursdala SK har tillsammans med samhällsföreningen ordnat sommarlovsaktiviteter. Det är ideella krafter som har gått ihop för att se till att något skulle hända för barnen den här sommaren.

Tv-spels kväll lockade barn i olika åldrar.

Tv-spels kväll lockade barn i olika åldrar.

Foto: Djursdala facebooksida

Djursdala2018-07-05 15:00

Under sommaren har det pågått många aktiviteter i Djursdala, detta tack vare de ideella krafterna från sportklubben och samhällsföreningen i Djursdala. Alla barn mellan sex och 15 år från kommunen är inbjudna att delta.

– Det är ett gäng småbarnsföräldrar som har dragit igång det här. Det har hänt mycket. Vi har en spännande, pigg och alert framtid, säger Nils Erik Pettersson, sekreterare i Djursdala Sportklubb sedan 38 år.

Denna sommar är det två aktiviteter kvar, naturstig i Älö nu på lördag och den 30 juli väntar prova-på-innebandy.

– Det har gått väldigt bra, varit ett högt tryck och många som vill vara meatt görd. Vi kan inte vara annat än supernöjda, säger Annie Hermansson, styrelsemedlem i Djursdala SK.

Hittills har barnen kunnat vara med på crossåkning, paddling, fiske och tv-spelskväll. I våras tog man hjälp av skolan och frågade barnen vad de skulle vilja göra. En av de saker som kom upp var tv-spelskväll.

– Barnen har tyckt att det har varit kul. När det är dags att gå hem har de frågat när vi kan göra det nästa gång och sagt att de vill göra det igen, säger Annie Hermansson.

Efter att man frågat barnen vad de skulle vilja göra, satte man ihop en ansökan till kommunen och har på så sätt kunnat bekosta de utgifter som har funnits.

– Det är roligt när alla ställer upp och vi tillsammans kan göra det här för barnen, säger Annie Hermansson.

Flera aktiviteter har erbjudits för barn mellan 6-15år i Djursdala.
Flera aktiviteter har erbjudits för barn mellan 6-15år i Djursdala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!