På menyn: Bygdens utveckling - och tårta

Ett drygt 40-tal personer kom till årets tårtkalas i Djursdala för att diskutera bygdens utveckling och för att umgås. ”Känslan av stark gemenskap i Djursdala bär oss framåt”, säger Jacob Käll i samhällsföreningen.

Drygt 40 personer kom till tårtkalaset i Djursdala, men innan det vankades tårta pratade man om bygdens utveckling.

Drygt 40 personer kom till tårtkalaset i Djursdala, men innan det vankades tårta pratade man om bygdens utveckling.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Djursdala2018-10-28 20:00

De senaste åren har föreningar och invånare i Djursdala samlats till årligt stormöte med tårtkalas som extra lockande avslutning. Syftet med mötet är att både permanent- och fritidsboende ska få ta del av vad som redan är på gång för bygdens utveckling, men också för att diskutera vad som kan göra Djursdala ännu attraktivare.

Det plötsligt påkomna vinterväglaget hindrade inte Djursdalaborna att ta sig till församlingshemmet för att vara med om årets möte. Särskilt inbjudna var utvecklingschef Thomas Svärd och tillträdande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

– För mig känns det lite extra kul att komma till ett sånt här möte i Djursdala, Sveriges starkaste centerdistrikt. Jag tycker det är härligt att se hur det sjuder av framåtanda och hur mycket man kan åstadkomma när man gör saker tillsammans. Jag tycker Djursdala sticker ut i sitt sätt att arbeta för bygden, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Jacob Käll i samhällsföreningen var nöjd med mötet.

– Det finns goda idéer och jag tror många uppskattade att höra att vår nya utvecklingschef Thomas Svärd trycker på samverkan och att helheten är viktig. Näringsliv, föreningsliv, kultur och fritid, allt är viktigt för att vi ska vilja bo i och vara stolta över vår kommun. Han ser också den potential och den kraft som finns hos föreningslivet för att utveckla kommunen. Jag ser framför mig och tror mycket på mer konkret samverkan framöver mellan orterna och kommunen.

Och tårtorna, såväl matiga smörgåstårtor som söta skapelser till kaffet, de gick förstås också hem.

Samhällsföreningen frestade med bland annat smörgåstårta.
Samhällsföreningen frestade med bland annat smörgåstårta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!