Startskottet går på stormöte i Djursdala

På ett stormöte i Djursdala den 26 oktober kommer marknadsföringsfilmer för bygden och för projektet Djursdalahus att ha premiär.

Aktivt föreningsliv med god samverkan mellan föreningarna tror Jacob Käll är en av anledningarna till den aktiva bygden i Djursdala.

Aktivt föreningsliv med god samverkan mellan föreningarna tror Jacob Käll är en av anledningarna till den aktiva bygden i Djursdala.

Foto: Micael Rundberg/arkiv

Djursdala2019-10-07 21:30

Förutom att samla ortens alla föreningar och hålla ett tårtkalas så kommer flera projekt att presenteras under mötet.

– Erik Bodén har filmat i bygden under sommaren och hösten och folk har ställt upp som statister, berättar Jacob Käll från Djursdala Samhällsförening. 

Ett utkast till de färdiga filmerna som är tänkta som marknadsföringsfilmer både för bygden, livet på landet, och för projektet med Djursdalahus, kommer att visas för första gången under det årliga stormötet som hålls i församlingshemmet. 

– Det kommer vara startskottet för en mer aktiv marknadsföring av Djursdalahusen, säger Jacob Käll. 

Djursdalahus är ett samarbete mellan samhällsföreningen och Vimmerbyhus, på stormötet kommer representanter från företaget finnas på plats för att berätta mer om husen. 

Det är inte det enda projektet som pågår i Djursdala. Jönköping University är med och bedriver ett projekt där man intervjuat invånarna för att se vilken teknik som skulle kunna hjälpa till att fylla de olika behov som kommunicerats i intervjuerna. Under stormötet kommer också Jönköping University att finnas på plats och informera om projektet. 

Hur kommer det sig att Djursdala är en sådan aktiv bygd?

– Vi har ett aktivt föreningsliv. Jag tror det är en god spiral. Fibreringen som gjordes 2015 har hjälpt till, man såg att man kan åstadkomma saker. Vi har också en bra samverkan mellan föreningarna.

– Vi har kommit ifrån det här "det är så svårt". Jag tycker att vi tänker mer positivt, säger Jacob Käll. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!