Musteriet i Djursdala börjar nÀrma sig en öppning. Musteri-delen stÄr i stort sett redo att ta emot Àpplen och cafédelen gÀster. Snart vÀntar slutbesiktning och förhoppningen Àr att man ska kunna öppna till nationaldagen.
Idén till Musteriet startade med att Samuelson ville ha mer lokalproducerad frukost till sina gÀster pÄ boendeanlÀggningen i Vimmerby.
â Jag hade börjat privat att musta lite Ă€pplen och tĂ€nkte att det skulle vara en jĂ€ttekul idĂ© att göra OxgĂ„rdens egen Ă€ppelmust. SĂ„ dĂ„ testade vi det lite och köpte in maskiner, sen har det utvecklats mer och mer, berĂ€ttar Staffan Samuelson.
Idén vÀxte och blev större och större. Om nÄgra veckor öppnas dörrarna till magasinet som inrymmer musteri, restaurangkök, en nedervÄning med 24 platser och en övervÄning med plats för 50-60 personer.
Hur Àr det att öppna upp en ny verksamhet i dessa kristider?
â Det Ă€r ju vĂ€ldigt negativt för OxgĂ„rden, men för mig har det varit positivt för jag har verkligen kunnat gĂ„ i mĂ„l med det hĂ€r projektet. Helt plötsligt hade jag en massa tid över, annars hade det nog tagit lĂ€ngre tid. Vi hade nog inte hunnit med det hĂ€r till sommaren. Nu har vi verkligen lagt in sista stöten.
Staffan Samuelson tror inte det blir svÄrt att locka kunder, trots krisen.
â Vi kommer sjĂ€lvklart följa de regler som folkhĂ€lsomyndigheten har och alla andra följer, men sen tror jag att det finns en lĂ€ngtan av att komma ut till landet i sommar.