Musteriet i Djursdala börjar närma sig en öppning. Musteri-delen står i stort sett redo att ta emot äpplen och cafédelen gäster. Snart väntar slutbesiktning och förhoppningen är att man ska kunna öppna till nationaldagen.
Idén till Musteriet startade med att Samuelson ville ha mer lokalproducerad frukost till sina gäster på boendeanläggningen i Vimmerby.
– Jag hade börjat privat att musta lite äpplen och tänkte att det skulle vara en jättekul idé att göra Oxgårdens egen äppelmust. Så då testade vi det lite och köpte in maskiner, sen har det utvecklats mer och mer, berättar Staffan Samuelson.
Idén växte och blev större och större. Om några veckor öppnas dörrarna till magasinet som inrymmer musteri, restaurangkök, en nedervåning med 24 platser och en övervåning med plats för 50-60 personer.
Hur är det att öppna upp en ny verksamhet i dessa kristider?
– Det är ju väldigt negativt för Oxgården, men för mig har det varit positivt för jag har verkligen kunnat gå i mål med det här projektet. Helt plötsligt hade jag en massa tid över, annars hade det nog tagit längre tid. Vi hade nog inte hunnit med det här till sommaren. Nu har vi verkligen lagt in sista stöten.
Staffan Samuelson tror inte det blir svårt att locka kunder, trots krisen.
– Vi kommer självklart följa de regler som folkhälsomyndigheten har och alla andra följer, men sen tror jag att det finns en längtan av att komma ut till landet i sommar.