Barnen jublar över att få behålla skolan

Djursdala skola räddas, tillsammans med alla de andra småskolorna, från nedläggning och både barnen och lärarna tog emot beskedet med stor glädje och lättnad. "Alla är glada", säger eleven Ellen Lundahl.

Klass 4-6 på Djursdala skola brister ut i ett glädjetjut framför kameran. På onsdagen kom beskedet att deras skola får vara kvar.

Klass 4-6 på Djursdala skola brister ut i ett glädjetjut framför kameran. På onsdagen kom beskedet att deras skola får vara kvar.

Foto: Johannes Widergren

Djursdala2024-02-15 18:00

På torsdagsförmiddagen besökte Vimmerby Tidning klass 4-6 på Djursdala skola, för att fånga känslorna efter onsdagens besked om att den hotade skolan trots allt inte kommer att läggas ner. Eleverna bjöd gärna på både glädjevrål och sträckta armar upp i luften.

– Jag är obeskrivligt glad. På skolan här känner jag mig trygg och har många kompisar, säger Vincent Andersson.

– Det känns bra, för om skolan hade lagts ner hade man kanske inte fått börja i samma klass som sina klasskompisar i den andra skolan, säger Elsa Karlsson. 

undefined
Elsa Karlsson är glad för att hon fått fortsätta gå i skolan med sina klasskompisar, som hon tycker mycket om.
undefined
Lärarna Emma Lönnebro och Malin Lindersson fick veta att skolan skulle få finnas kvar ett kort tag innan beskedet gick ut till allmänheten på onsdagen. Båda säger att det kom som en stor lättnad.

Beskedet gjorde också att lärarna Malin Lindersson och Emma Lönnebro kunde pusta ut.

– Vi har pratat väldigt mycket om det i personalen men lite mindre med barnen. Det har funnits en del oro men samtidigt har man inte velat blåsa upp det för mycket i onödan, säger läraren Malin Lindersson. 

Hur har ni hanterat barnens oro?

– Jag har pratat med barn och föräldrar på utvecklingssamtal, till exempel. Vi har också pratat om det lite i klassen men försökt att hålla det på en bra nivå.

undefined
Det blir ingen nedläggning av varken småskolor eller förskolor i orterna kring Vimmerby tätort, det beskedet lämnade barn- och utbildningsnämnden på onsdagen.

Hur kände ni när beskedet kom?

– Lättnad, säger Malin Lindersson. 

– Ja, det var det absolut första man kände. Man kunde ta ett djupt andetag, säger Emma Lönnebro.

Kommer ni att fira det här på något sätt?

– Jag tror att vi ska fira imorgon, med semlor, säger Malin Lindersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!