Agent 007 ser rött

Mellan Birmingham och London ligger Newport Pagnell. Det är en liten charmig byhåla som bjuder på mycket mer än röda dubbeldäckare och engelskt publiv. För på Tickford Street byggs hantverksmässiga bilar som är verkliga fartmonster. Den senaste nyheten heter Aston Martin Vanquish S och är god för 320 knutar. Frågan är om det här blir en ny "Bondfångare?"

Foto:

Drömbilar2004-11-19 08:09

Aston Martin har en gedigen bakgrund och har byggt bilar sedan 1914. Men sedan drygt tio år tillbaka så är det Ford som bestämmer i huset på Tickford Street - något som absolut inte skadat företaget. Nu är det dags att presentera en vidareutvecklad Vanquish och det är en supersportbil som kan jämföras med ett årgångsvin. Årets upplaga är bättre än någonsin, men det är svårt att se på ytan.

Stel av skräck
Testbanan är redo och den släta asfalten väntar på avgörandets stund. "Det är den snabbaste supersportvagnen i företagets historia" säger bossen Ulrich Bez och mycket riktigt? När vi pressar gaspedalen mot durken så inträffar något som varje bilentusiast skulle få uppleva minst en gång i livet. Varvräknaren rusar mot rödmarkeringen och vinkeltolvans 520 hästar skriker vällustigt. Att ta sig till hundra klaras av på 4,8 sekunder och innan verkligheten hunnit ikapp föraren så toppas 320 knutar. Interiören är genomarbetad och vid en snabbtitt får den tunna stoppningen i lädersitsarna de båda skinkorna att stelna av skräck - men vi sitter faktiskt ruskigt bra. Det kan man knappast anklaga sittpositionen i baksätet för: man sjunker nämligen ihop och får en kroppshållning aŽla ostbåge. Men smakar det så kostar det, närmare bestämt 2,3 mille Summan får säkert fler än James Bond att se rött!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!