Audis finlirare

Hänger du med i Audis uppskruvade tempo? I sommarens storfilm "I, Robot" rattar megastjärnan Will Smith en än så länge superhemlig sportcoupé och spelarna i Real Madrid är helnöjda med sitt sponsorkontrakt. Och här är bilen som ska finansiera alla utsvävningar i film- och fotbollsvärlden: nya Audi A6. Tyskarna har förberett sig minutiöst och frågan är om bilen spelar lika offensivt som Beckham?

Foto:

Drömbilar2004-03-09 08:32

Audi och Real Madrid har många likheter - båda ligger i täten och flåsar sina motståndare i nacken. Fast medan spanjorerna köper spelare till höger och vänster så satsar tyskarna på att ta fram egna produkter. Den senaste storspelaren är en helt ny Audi A6 och det är en bil som sätter konkurrenternas nerver i dallring.

Hög dregelfaktor
Jämfört med gamlingen så är nya "sexan" större på alla håll och kanter. A6 har växt med tolv centimeter på längden, fem på bredden och resultatet av sträckbänken märks naturligtvis interiört.
Komforten har tagit ett stort steg framåt och den ombonade kupén bjuder på ordentligt med svängrum. Det är bara att ta för sig av de bekväma framstolarna, den rymliga aktersoffan och insupa atmosfären som inspirerats av flaggskeppet A8.
Även tekniskt delar A6 många komponenter med storebror - exempelvis elektrisk handbroms, strålkastare som tillåter ljuset följa kurvorna och radarbaserad farthållare.
Vid premiären i maj lanseras fem maskiner varav en V8 på 335 hästar har högst dregelfaktor. Men merparten av försäljningen omfattar bensinsexorna på 255 respektive 177 och turbodieslarna på 225 respektive 140 hästkrafter. Nu har Beckham, Ronaldo, Figo och Zidane en ny leksak att se fram emot!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!