"Blåst" på effekten

(Cap dŽAgde - Frankrike) I Ferraris nya 360 Spider känner man sig "blåst" på effekten. Med handen på hjärtat - hur kul är det att åka öppet med plattan i mattan? Över 120 brukar upplevelsen bli en pina och den här hingsten kan galoppera i 180 knutar ytterligare. Då vill det till att klistra fast tupén med superlim och ha smärtstillande för nackspärr!

Foto:

Drömbilar2002-05-31 17:43

Att tala om Ferrari 360 Spiders köregenskaper är nästan löjligt, bilen är nämligen i en superklass för sig. En normalbilist kommer aldrig i närheten av fartens berusning - magen, nerverna och ditt sunda förnuft säger förhoppningsvis ifrån långt innan. Om inte hoppas jag att bilen är välförsäkrad. För när naturlagarna väl upphävs och 360 Spiders explosiva V8 på 400 hästar tappar greppet så är det bara att ta ett djupt andetag och sjunga "Närmare gud till dig".

Ferrari big band
Det bästa med att åka i en öppen tvåsitsig Ferrari är att lyssna på orkestern som spelar upp bakom ryggen. Du dirigerar storbandet alldeles själv med hjälp av gaspedalen och känslan är enorm vid 9.000 varv. Däremot kostar entrébiljetten 1.4 miljoner kronor - det är ruskigt mycket pengar. Men å andra sidan får du en riktigt välsvarvad italiensk läckerbit. Givetvis är det Ferraris husdesigner Pininfarina i Turin som hållit i trådarna och resultatet är klart godkänt med tanke på fransosernas reaktioner. Folk viftar, busvisslar och gör tummen upp. Interiören är dessutom påkostad med aluminiumfinish och sportstolarna är riktigt bekväma. Om vädergudarna byter himmel mot helvete så är det bara att fälla upp suffletten. Det tar tjugo sekunder och på samma tid kan du blåsa iväg från noll till 225 km/h. Omtumlande är bara förnamnet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!