Borta med vinden

(Goodwood - England) Är det möjligt att en vanlig gråmulen lördagseftermiddag kan förvandlas till en riktig solskenshistoria? Nej, egentligen inte. Men tack vare nya Ford GT så förändras prognosen. Nu blir det istället spridda bensinskurar och vinkelåttan bildar ett lokalt högtryck. Dessvärre hittar bara åttio vrålåk till vår kontinent och dessa är redan bortblåsta!

Foto:

Drömbilar2003-08-08 07:36

Man skulle kunna tro att det var premiär för en ny rullator i engelska Goodwood. Det kryllade av gamla racingstofiler som Carroll Shelby och Jacki Stewart - men när täckelsen föll visades superfräcka Ford GT. Ja, sanningen är att företaget värvade ett "dream team" direkt från avbytarbänken när nya GT skulle byggas. Bensin i blodet var förutsättningen.

Skicklig kopia"ThereŽs no substitute for cubic inches" påstår jänkarna. Ja, visst håller många med att inget slår en rejäl slagvolym och för säkerhets skull fick racingesset Carrol Shelby hedersuppdraget. Resultatet är en kompressormatad vinkelåtta på 5,4-liter som genererar såväl 500 vrålande hästar som 500 newtonmeter. Det är naturligtvis en garanti för att körupplevelsen blir minst lika brutal som utseendet.Ja, formspråket andas sextiotal och är en återskapad kopia av legendariska GT40. Interiört får ett par trånga sportstolar plats liksom dubbla uppsättningar av fyrpunktsbälten. Instrumenteringen sänder ut racingvibbar och ratten är klädd i greppvänligt läder som ska tåla handsvett i 320 knyck. Det finns dock en baksida, enbart åttio bilar hittar till Europa och priset blir drygt 1,2 mille. Men vad betalar man inte för ett fartmonster som utvecklats av ett gäng kända män med en medelålder över sextiofem. Snacka om gubbracer!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!