Det våras för cabben

För dig som har en slant till övers och gärna tillbringar lediga dagar i sommarvärmen har vi ett härligt förslag. Vad sägs om fyra solstolar i Mercedes nya CLK Cabriolet? Det är bara att kleta solskyddsolja på nästippen och trycka på en knapp. Sedan gömmer sig suffletten och vips blir himlen till tak. Kan livet bli mycket bättre?

Foto:

Drömbilar2003-03-07 10:21

Minns du förra sommaren? Det var då en värmebölja höll hela Sverige i sitt järngrepp och vi fick uppleva den hetaste sommaren på över hundra år. Många av dessa dagar tillbringade jag i öppna bilar - för visst är det härligt att fälla suffletten och låta fartvinden svalka kroppen som en dusch. Men dessvärre brukar "duschen" oftast bli i dyraste laget.
Stor har blivit större och bra har blivit bättre - så kan man beskriva nya Mercedes CLK Cabriolet. Karossen har exempelvis vuxit med sju centimeter på längden, vilket märks i baksätet. Här kan nämligen två fullvuxna nordbor färdas riktigt bra. Men däremot var skvallret om ett fällbart plåttak aŽla SLK en skröna.
Nya CLK Cabriolet har nämligen begåvats med ett klassiskt tygtak som naturligtvis manövreras elektriskt Tyskarna har dock försett cabben med två skyddsbågar bakom baksätespassagerarna som automatiskt fälls upp om man överträder naturlagarna.
Att bilens hjärta klappar för den sportiga livsstilen är uppenbart då man synar de fem motoralternativen i sömmarna.
Den klenaste maskinen erbjuder 163 hästkrafter medan värstingen CLK 55 AMG är bestyckad med en vinkelåtta som toppar 250 knutar. Undrar just om instruktionsboken varnar folk med tupé...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!