Fångad av en stormvind

Zonda är namnet på en beryktad stormvind som blåser nedför Sydamerikas bergssidor. Det visste argentinaren Horacio Pagani som numera är bosatt i Modena. Så när han konstruerade Italiens senaste supersportbil som ska slåss mot Ferrari och Lamborghini var namnet givet: Pagani Zonda. Det inte så tokigt med tanke på att fartmonstret stormar in som ett riktig yrväder!

Foto:

Drömbilar2007-04-03 07:12

Det finns säkert lika många åsikter som läsare om Formel 1, men helt klart är att Juan Manuel Fangio rankas som tidernas främsta racingförare och det ville landsmannen Horacio Pagani uppmärksamma med en supersportbil. Arbetet har tagit långt tid och racingstjärnan hade en sista önskan innan han avled 1995. ?Jag står i tacksamhetsskuld till Mercedes så använd deras motor?. Sagt och gjort - här är resultatet.
Pagani Zonda F är en fullblodsracer med ett utseende som sticker i ögonen. Hör och häpna men grundaren har sökt inspiration till karossformen hos sin fru Christina. Bakpartiet är exempelvis alldeles förträffligt, men min blygsamhet förbjuder mig att jämföra detaljer! I den trånga kupén får ett par blodröda sportstolar plats och instrumenteringen sänder ut heta racingimpulser. Interiören är lika hisnade som prislappen - italienskan snuvar dig nämligen på 4,5 miljoner. Men på den flerfiliga autostradan får ägaren valuta för stålarna. När plattan åker i mattan så blir man fångad av en stormvind och energin kommer ifrån en V12:a på 650 hästar. Att ta sig till hundra klaras av på blixtrande 3,6 sekunder och toppfarten är 355. Tänk dock på varningen i instruktionsboken: ?sidvindarnas effekt ökar med hastigheten och en kastvind i toppfart kan bli förödande?. Låt oss kalla det borta med vinden!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!