Förgiftad av Viper

Dodgefantasterna hade nästan gett upp hoppet, men nu är det beslutat att nya Viper ska lanseras i Europa. Det är en vildsint superbil som får adrenalinet att börja koka - håret kan nämligen rufsas runt i farter över 300 knutar. Viper är kort och gott en rolig leksak för machomän med hår på bröstet och stålar i plånboken. Vi har rastat "huggormen", för det är vad modellnamnet betyder på amerikanska. Risken att bli förgiftad är stor!

Foto:

Drömbilar2004-05-14 14:32

Det har alltid varit något extra att ratta en Viper. Här snackar vi verkligen om härlig design, hästkrafter till bristningsgränsen och köregenskaper av yppersta klass. Nya Viper SRT-10 är med andra ord rena nöjesmaskinen att köra - men är dessvärre ett lätt byte för sheriffens laserpuffra. Under huven morrar nämligen en mustig V10:a på femhundra hästar.

Stormvarning utfärdad
Dodge Viper är helig i staterna och många tycker att upphetsningen är ofattbar. Det vi pratar om är en superbil som bjuder på gammeldags teknik med stötstänger, enkla kamaxlar och två ventiler per cylinder. Ändå har modellen precis allt det som behövs för att skapa äkta racingatmosfär. Man sitter som gjuten i de båda sportstolarna - vilket lär behövas när föraren utnyttjar kurvtagningsförmågan Instrumentpanelen är dessutom en fröjd att betrakta och består av vita mätartavlor med svarta siffror. Allt känns påkostat utan att vara överdådigt. Med suffletten nerfälld blir dock vindbruset så olidligt att alla med sunt förnuft slår av på takten. Alla andra som i hög grad saknar bondförnuft når dock hundrastrecket på fyra sekunder och kan toppa 313 km/h. Men maskinen är inte enbart ett fartmonster, den är vacker att titta på också. För vem kan motstå en skönsjungande vinkeltia med rödmålad topp?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!