Fy katten vilken bil

Engelsmännen har ofta anklagats för att vara lite stelbenta och småtråkiga, därför var det inte så konstigt att det utlöstes ramaskri i nationen häromdagen. Nej, Big Ben hade inte rasat och tiden inte stannat vid nollmeridianen i Greenwich. Däremot presenterade genombrittiska Jaguar en konceptbil som får premiärministerns tjänstebil att framstå som en föråldrad "katt". Möt anglofilen alla snackar om, nya R-D6!

Foto:

Drömbilar2003-10-14 07:36

Många tyckte måttet var rågat med nya Jaguar X-Type Estate. "Har man inte byggt en herrgårdsvagn på åttioett år så varför gör man det nu" muttrade entusiasterna.
Då visste ingen vilken designchock som lurade runt hörnet.
Jaguar R-D6 är nämligen med lite tur (eller otur enligt vissas tycke) ersättaren till dagens XK8. Det är lätt att bli förtjust i Jaguars nya sportbil, eller ska vi våga skriva familjebil.
I R-D6 är nämligen mittstolpen skrotad och de osynliga bakdörrarna är hängda i bakkant. Fyra personer kan således skämmas bort i den luxuösa kupén som består av anilinläder, aluminium och svart handpolerad valnöt.
Låter det lite trist och tråkigt? Jo, vars. Men den här gången har Jaguars inredningsarkitekter fått tänka till hur materialen kan användas i framtiden. Dina fötter vilar exempelvis på träbotten medan utsatta detaljer förstärks med åtta millimeter tjockt sadelläder.Man kan faktiskt behöva sitta i en "sadel" när vinkelsexans 230 hästar galopperar.
Men även här bjuds det på en rejäl kulturkrock, motorn är nämligen en sexcylindrig oljebrännare. Dessutom erbjuds nostalgi i form av den lodrätta baklucka aŽla E-Type. Ja, det var den som krävde mängder av brutna fingrar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!