Himmel, vilka cabbar!

Det känns i hela kroppen, eller hur? Din längtan efter att köra längs någon kurvig väg med solen och den ljumma fartvinden smekandes i ansiktet. Ur högtalarna strömmar de senaste radioplågorna och livet känns oförskämt bra. Ända tills vädergudarna får raseriutbrott och då sitter du och spyr galla över metrologernas ihärdiga försäkran om sol, medan du cabbar upp. Vi har känt och klämt lite extra på sex skönheter som garanterat gör det svårt att hålla såväl fingrarna som plånboken i styr.

Foto:

Drömbilar2011-06-04 04:05

Aston Martin DBS Volante / grundpris: 2 638 000:-
Det sägs att skönheten kommer inifrån men frågan är om det verkligen stämmer in på Aston Martin DBS Volante? Cabben bjuder på lyx i överflöd och varje detalj andas exklusivitet. Den skönsjungande V12:an på 517 friska kusar framkallar gåshud och är knappast något för dig som är rädd för vindrufs i håret. Färden till hundra fixas på 4,3 sekunder och det roliga tar slut först när hastighetsmätaren når 307 km/h. Vi kan bara konstatera att gentlemannaracern är läcker, lyxig och fullkomligt underbar. De som hävdar att "ingen är perfekt" bör ta sig en närmare titt på denna fulländande cab.

BMW 6-serie Cabriolet / grundpris: 853 000:-
BMW 6-serie Cabriolet är en frisk fläkt i tyskarnas modellprogram och den 2+2 sitsiga cabben bjussar på innovativa lösningar samtidigt som designen känns extremt tilldragande. Med en simpel knapptryckning fälls suffletten på nitton sekunder och då sväljer bagaget 300 liter men vill du däremot inte färdas med himlen som tak ökar det med ytterligare 50. Under huven arbetar antingen en V6:a på 320 hästkrafter eller en V8 på 407 - båda i kombination med en åttastegad automatlåda. Noll till hundra rullar på 5,7 respektive 5 sekunder medan toppfarten är spärrad vid 250. Snacka om att vara i sjätte himmeln!

Lexus IS 250C / grundpris: 483 100:-
Lexus IS 250C är en snygg och välbyggd glidare från soluppgångens land som bjussar på finfina proportioner och underbar komfort. Den fyrsitsiga cabrioleten är rymlig och även längre resenärer färdas utmärkt. På tjugo sekunder fälls det tredelade aluminiumtaket och med det i skuffen kan du ändå ha med dig golfbagen på resan. Under huven arbetar en V6:a på 208 hästkrafter i kombination med en sexstegad automat med paddlar bakom ratten. Hundrastrecket nås på nio sekunder blankt medan toppfarten landar på 210 km/h. Lexus IS 250C är en läcker cabriolet som är svår att motstå - men lätt att älska!

Mazda MX-5 Takara Edition / grundpris: 229 900:-
Världens mest sålda sportbil kommer nu i en ny limiterad upplaga och den svenska tilldelningen är minst sagt generös. Mazda MX-5 Takara Edition kommer i två olika metallic-kulörer och totalt sett rör det sig om 166 bilar: 90 i Sparkling Black samt 76 i Dolphin Grey. I grundpriset ingår en hel del utrustning så som exempelvis klimatanläggning, eluppvärmda sportstolar, läderklädsel med matchande sömmar och mycket mer. Den elektriska hardtopen tar enbart tolv sekunder att fälla och under huven arbetar en bensinare på 126 hästkrafter. Vet ni förresten vad ordet Takara betyder? Det är japanska för "din skatt".

Mercedes SLK / grundpris: 393 900:-
Tredje generationens Mercedes SLK är här och den snygga roadstern har hämtat mycket av designattributen från storebror SLS. Varje detalj på sportbilen är ny - men den största nyheten är utan tvekan "Magic Sky Control". Med en simpel knapptryckning förvandlas glastaket från transparent till mörkt tack vare partiklar som förändras med hjälp av ström. Men smakar det så kostar det och priset för extratillbehöret är 23 000. Inledningsvis erbjuds tre olika motorer: bensinfyror på 184 respektive 204 hästkrafter samt en sexa på 306. Lite senare kommer även en turbodiesel på 204 hk samt AMG-versionen som bjuder på ett helt stuteri med ädla hästar, eller vad sägs om en V8:a på 420 stycken?

Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition / grundpris: 452 650:-
Saab har tagit fram en specialutgåva á la 366 bilar för att fira ett år av oberoende efter skilsmässan med GM: nämligen 9-3 Cabriolet Independence Edition. Varje bil symboliserar en dag sedan Trollhätteföretaget köptes av Spyker och den sista representerar startskottet för det nya året. Specialutgåvan kännetecknas av en unik lack vid namn Amber Orange, 18-tumsfälgar och skinnklädsel med orangefärgade sömmar. Under huven erbjuds en bensinare på 220 hästkrafter samt exakt samma maskin fast i BioPower-utförande och en diesel på 180 hästar. 25 exemplar kommer till Sverige och det beror i sin tur på att det är lika många år sedan den första Saab-cabben började säljas!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!