Himmel, vilken Rolls!

Vad sägs om en cabriolet med teakdäck och elektriska dörrar hängda i bakkant? Tryck bara på starknappen så mullrar vinkeltolvan igång samtidigt som den silverglänsande damen på grillen reser sig från sitt grekiska tempel. I Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé kan ägarna vältra sig i lyx och flärd - men det krävs ett digert bankkonto. Tre miljoner står det på prislappen till bilvärldens flottaste lyxcab. Vår första smygtitt är däremot helt gratis!

Foto:

Drömbilar2007-01-10 08:17

Charles Rolls och Henry Royce är borta från jordelivet men en sak är säker: de hade avskytt nya supermoderna Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé. Gentlemännen var nämligen extremt konservativa och hatade alla nymodigheter. Dagens cabriolet har däremot alla finesser som finns, även om många göms bakom lönnfack i träpanelerna. Här erbjuds både mobiltelefon, navigationssystem och tv - moderniteter som tidigare varit portade i den brittiska kronjuvelen.

Inspiration från båt
Linjeföringen är verkligen extrem och även färgmatchningen tar andan ur oss, eller vad sägs om azurblått i kombination med en motorhuv i handborstat stål? När den bakhängda förardörren öppnas, naturligtvis elektriskt, så uppenbarar sig en interiör med vitt anilinläder, aluminium och träpaneler i oljad teak. Designteamet åkte helt enkelt till Southampton och hämtade inspiration från en klassisk segelbåt. Suffletten är ett mästerverk i sig och består av fem tyglager för bästa isolering. Intill rattkringlan sitter startknappen som får motorn att tända på samtliga tolv cylindrar. Tidigare hölls alltid effektuppgifterna hemliga av Charles Rolls och Henry Royce - därmed lär grundarna gå bärsärkagång i himmelriket när vi avslöjar att högerfoten reglerar 460 hästkrafter. Ja, det finns inget annat att göra än att ta av sig Borsalinohatten och buga djupt inför den bevingade kylardamen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!