Himmel - vilken Rolls!

Rolls-Royce firade sitt hundraårsjubileum på okänd ort, men vi vet var! Strax utanför den idylliska småstaden Como, i norra Italien, dukade nämligen lyxbilstillverkaren upp till ett rullande "smörgåsbord" med konceptbilen 100EX i spetsen. Det är en lyxcab med djärvt utseende som lyckas få entusiaster att gråta och skratta - samtidigt. Tårarna rinner nämligen hejdlöst av fartvinden, ändå kan man inte låta bli att asgarva när V16-motorn briserar!

Foto:

Drömbilar2004-05-04 07:09

Rollsen gör sig bra med den underbara Comosjön i bakgrunden. Frågan alla ställer sig är nämligen om den kungliga hovleverantören är ute på djupt vatten med vågade 100EX? Här är allt förändrat, inklusive det allra heligaste - "templet". Ja, den klassiska pelargrillen var faktiskt inspirerad av den grekiska antikens Akropolis. Men numera verkar den mer lik en tvättbräda av aluminium.

Lugnande besked
Rolls-Royce 100EX är en cabriolet för miljonärer som gillar att synas och det bekräftas av italienarna. Varenda kotte inom flera hundra meters omkrets flockas omedelbart kring den tvåfärgade sexmetersbjässen, och de mest påträngande skulle behöva suspensoar när framportarna öppnas.
Dörrarna är nämligen hängda i bakkant och många åskådare springer in i dem av misstag. Rollsen har dessutom en fällbar bakstam varefter lastgolvet av teak automatiskt glider ut.
Här fraktar man knappast något otympligt utan snarare shoppingkassar från lyxbutikerna i Milano. Privatchaffisens eleganta arbetsplats består av borstad aluminium, högklassigt läder och handpolerat ädelträ. Såväl framsätena som aktersoffan är magnifika och för baksätespassagerarna erbjuds dessutom en vällsorterad bar. Det kan nämligen behövas något lugnande när man vet att det finns en tickande bomb under huven, eller vad sägs om en nioliters V16? Snacka om pigg 100-åring!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!