Hoppsan, vilken Ford!

Minns du den kultförklarade TV-serien "Thunderbirds" från sextiotalet? I mångas hjärnkontor dyker säkert dockorna upp som skulle rädda världen från undergång och populärast blev Lady Penelopes sexhjuliga Rolls-Royce Nu håller Universal Pictures på att spela in en modern uppföljare, men dockorna är borta och den grisrosa Rollsen har skrotats. Nu är det kända Hollywoodstjärnor och Ford Thunderbird som gäller!

Foto:

Drömbilar2003-12-27 00:42

När jänkarnas största filmbolag slår på trumman så vänds det inte på slantarna. Nya "Thunderbirds" slukar en miljardbudget och planeringen har tagit fem år.Så var inte fallet när det begav sig 1964 - Gerry Anderson skapade nämligen de trettiotvå avsnitten med tämligen små resurser. Rolls-Royce pröjsade exempelvis för Lady Penelopes tjänstebil, som för övrigt byggdes i plywood. Men där här gången blev det kalla handen från lyxbilstillverkaren?
Nej, vi får inte uppleva någon sexhjulig Rolls-Royce Phantom på vita duken. "Det passar inte vår nya image" blev svaret rätt och slätt. Därför vände sig filmbolaget till Ford som inte kunde motstå filmtiteln: "Thunderbirds" Man plockade fram en specialprepparerad Thunderbird och lät ett specialistteam gå loss på den under tolv veckor. Resultatet är en grisrosa, sexhjulig skapelse på 823 välskapta centimeter och 1,490 bastanta kilo.Bilen kan dessutom förvandlas till både ett jetplan och snabbåt - låter det en aning överdrivet? Ja, men så ska också filmen utspela sig år 2010 och handla om en internationell räddningsstyrka med agent Lady Penelope och bröderna Tracy i spetsen. Den rullande huvudrollsinnehavaren från Ford är ett mästerverk och har dessutom begåvats med en vapenarsenal som skulle få självaste James Bond att bli grön av avund. Något mer får vi inte avslöja innan biopremiären sommaren 2004!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!