Jackpot för Toyota

Las Vegas är ett spelparadis som bjuder på nöjen i överflöd och detsamma gäller för jappsarnas senaste sportbil: Toyota FT-HS. Det är en ren och skär nöjesvagn som trivs bland alla enarmade banditer i syndens näste. Toyotan är däremot ingen miljöbandit utan drivs med hybridteknik. Det innebär att bensinsexan samsas med en elmotor och effekten är fyrahundra hästkrafter. Toyota FT-HS är därmed ett rent nöje!

Foto:

Drömbilar2007-02-06 09:43

Bilen dyker upp som en vitglänsande hägring i öken - luften dallrar av hettan och fartvinden får det att se ut som en sandstorm närmar sig. Men det hörs knappt ingenting från motorn och redan på håll ser man att det är något som inte stämmer med utseendet. "Det här är vårt nya formspråk med hårda kanter och mjuka rundningar" avslöjar designbossen Kevin Hunter. Häng med så undersöker vi om Toyota FT-HS är kalas eller öken?

Otrolig ljusshow
Det kanske inte är så konstigt att pressfotograferingen av FT-HS sker bara några mil från spelhålan Las Vegas. Utvecklingskostnaden har varit skyhög och man skulle behöva vinna superjackpoten för att kunna köpa loss prototypen. "Men den är inte till salu" säger Kevin Hunter rappt. Det är han som är hjärnan bakom coupén och den fräcka inredningen, vilken kommer bäst till sin rätt efter skymningen då alla instrument lyser lika neonblått som Las Vegas elglittrande reklamskyltar. Hemligheten är en ljusshow som använder sig av fiberoptik och laserprojektorer. Under huven arbetar en bensinsexa i kombination med en elmotor. Summa summarum: fyrahundra hästar och noll till hundra på fyra sekunder. Sportbilen i sitt färdiga skick lanseras om två år och det tuffa utseendet ska finnas kvar. Jo, man kan gifta sig i Las Vegas med Elvis som gästartist - men man kan aldrig skilja sig från en Toyota FT-HS!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!