Lätt bil väger tungt

Platsen är tävlingsbanan Circuit de Catalunya strax utanför Barcelona. Det är tidig morgon och soldiset har just lagt sig över bergen. Plötsligt hörs toner av en morrande motor och några sekunder senare uppenbarar sig Rinspeed Advantige R. Det är en äkta sportvagn som vänder sig till älskare av unik motorteknik och raffinerade köregenskaper!

Foto:

Drömbilar2003-11-07 08:55

Gillar du glitter och glamour? Sorry, då är inte Rinspeed Advantige R bilen för dig. Det lyxigaste som skickats med från fabriken är nämligen en simpel cigarettändare. Det må låta hemskt för alla oss som är bortskämda med navigationssystem, elektriska fönsterhissar, klimatanläggning och krockkuddar - men det enkla är just tjusningen.

Formeln för fart
Rinspeed Advantige R är en sportvagn som inte har någonting - den har inget tak, inga dörrar och inga fönster. Ändå har "formelbilen" precis allt det som behövs för att skapa äkta racingatmosfär.
Designen präglas av de klassiska roadsterelementen: lång motorhuv, korta överhäng och en trång sittbrunn som består av naken aluminium.Det riktigt unika i sammanhanget är dock motorn - den jobbar alldeles bakom ryggen och drivs av gammalt avfall i form av biobränsle.
Men formeln: fyra cylindrar + 120 hästar + 750 kilo = bra fart. Hundrastrecket klaras av på sex sekunder och toppfarten är 205. Ja, Rinspeed Advantige R har förstklassiga vägegenskaper och fastspänd i fyrpunktsbältet så ligger man snarare än sitter bakom ratten. "Sportvagnen passar bäst att köras på Circuit de Catalunya" menar mannen bakom bilen, schweizaren Frank Rinderknecht.
Här kan man nämligen njuta av fartens tjusning utan att körkortet ryker!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!