Lyxig herrgård

(Beverley Hills - USA) När Bentley öppnar nytt showroom i vår huvudstad så sätts slantarna i rullning. Adressen blir fashionabla Strandvägen 7A och förhoppningsvis ska femton lyxvagnar lämna "lyckliga gatan" årligen. Men är du ute efter en herrgårdsvagn så blir det tvärstopp, Bentley har nämligen ingen. Men efter att ha byggt specialbilar till entertainern Jay Leno och skäggsnubbarna i ZZ-Top så fixade Mark Gerish kombi-jobbet själv!

Foto:

Drömbilar2003-08-08 07:42

Vi är många som kastar lystna blickar efter Bentley Arange, men i Beverly Hills är den rena dussinbilen och det fick Mark Gerish att plocka fram vinkelslipen. Han bossar över specialistfirman Van Genaddi Design och fixar allt som kunderna efterfrågar - bara de betalar. Ja, här orkar knappast damerna bära portmonnän själva samtidigt som herrarna är med i klubben för inbördes bilbeundran.

Exklusiv skuff
Det vill till att ha tungan rätt i mun när man kapar baken på en sprillans ny Bentley Arnage för 2,5 miljoner. Själva förvandlingen till laståsna kostar dessutom 700,000 kronor ytterligare och tar tre månader i anspråk Å andra sidan blir resultatet en lyxbil som lägger entusiasternas pannor i djupa veck, för någon äkta herrgårdsvagn aŽla Bentley har aldrig funnits. "Våra kunder söker något alldeles extra och är beredda att betala för det" berättar Mark. Bagageluckan manövreras exempelvis elektriskt varefter lastgolvet i valnöt automatiskt glider ut.
Här fraktar man knappast något otympligt utan snarare shoppingkassar från lyxbutikerna på Rodeo Drive - världens dyraste affärsgata. Interiören är magnifik och miljonärerna behöver inte oroa sig för beskjutning tack vare pansarplåten. Däremot finns det inget skydd för V8:ans vrede och det kan få ödesdigra konsekvenser. Ja, Mark. Lycka till med att försöka övertyga skaderegleraren om att det existerar en lastbar Bentley!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!