Majestätisk Maybach

(Sindelfingen - Tyskland) Dagens bilar liknar varandra till den milda grad att man kan misstänka kopierade ritningar. Men ibland händer det att en bil presenteras som ger en särskild lycka i maggropen. Känslan är som att sväva fram i en luftballong: "det kittlar dödsskönt i kistan". Titta bara på nya Maybach, flaggskeppet som får Rolls-Royce bevingade dam att flyga högt!

Foto:

Drömbilar2002-05-19 10:50

Det här är historien om Karl Wilhelm Maybach - geniet som byggde världens bästa bilar före andra världskriget. Sedan slukades lyxbilsmärket av Mercedes och därmed gick en legend i graven. Men efter sextio års sömn är det dags för Maybach att åter stiga upp. Nyvaken men inte yrvaken presenteras en gyllene paradvagn som ingen sett maken till.

Flygande mekaniker
Tillverkningstakten av nya Maybach är lika låg som prislappen är hög. Blott sju exemplar ska lämna monteringsbandet i tyska Sindelfingen per dag och priset beräknas bli 3,2 miljoner styck. Men för dessa pengar får ägaren en exklusiv, prestigefylld och bombsäker limousine.
Den vräkiga vagnen har plats för en privatchaufför, en livvakt och självklart två bortskämda passagerare. Dessa färdas i elreglerade liggfåtöljer med ställbart benstöd och inbyggd TV.
Här finns allt du bara drömt om: en välsorterad bar, fuktreglerat cigarrskrin, skovärmare, personlig klimatanläggning, dubbla telefoner och ädelträ i överflöd. Chaufförens arbetsplats är inte fy skam den heller - under huven morrar nämligen en V12:a på 550 hästar. Skulle din 6.2 meter långa Maybach strejka så flygs dessutom servicespecialister dit du befinner dig i världen. Därmed har gränsen mellan fantasi och verklighet för evigt suddats ut!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!