Martin, Aston Martin

Mitt namn är Martin, Aston Martin. Med rätt att tillverka dödssköna supersportbilar och agera enligt order i Storbritanniens intresse. Den här gången har uppdraget varit att ta fram en helt ny sportcabriolet och alla metoder har varit tillåtna. Resultatet är helt oöverträffat. Aston Martin V8 Vantage Roadster är nämligen en gentlemannaracer där ägaren blir både rörd och skakad. Synd bara att väntelistan är över ett år!

Foto:

Drömbilar2007-04-12 09:53

Okej, Vanquish S är drömbilen du inte kan låta bli att tråna efter. Utseendet sticker i ögonen och abstinensbesvären blir outhärdliga när vinkeltolvans 528 hästar skenar för glatta livet. Men ärligt talat, visst är nästan tre miljoner kronor i mesta laget? Men om det fanns en Aston Martin som kostade 1,2 miljoner så skulle många fler drömmar gå att uppfylla. Varsågoda, här är nya Aston Martin V8 Vantage Roadster.
Vi känner igen den hungriga grillen, det kraftiga höftpartiet och de breddade hjulhusen. Att designen går hem bevisas av väntelistan, men vad har dessa lyckostar att vänta sig? Jo, bland annat att kunna toppa 285 km/h och nå hundrastrecket på fem sekunder. Men det vill till att hålla i peruken för med ett knapptryck börjar elmotorerna arbeta och efter en strippshow på arton sekunder så har toppen åkt av. Från mittkonsolen stirrar knappen "engine start" uppoffrande på föraren och dess ljusblåa färg skiftar snabbt till blodröd när vinkelåttans 380 hästkrafter ruskar till liv. Interiören är urläcker och vid en snabbtitt får den tunna stoppningen i lädersitsarna de båda skinkorna att stelna av skräck, men vi sitter faktiskt ruskigt bra. Det kan man knappast anklaga sittpositionen i baksätet för - det finns nämligen inget. Vad tycker James Bond om det månntro?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!