Oj, vilken hårblås!

I Ferrari F430 Spider känner man sig "blåst" på effekten. Med handen på hjärtat - hur kul är det att åka öppet med plattan i mattan?

Foto:

Drömbilar2005-02-18 08:12

Över 120 brukar upplevelsen bli en pina och den här hingsten kan galoppera i 190 knutar ytterligare. Då vill det till att klistra fast tupén med superlim och ha smärtstillande för nackspärr. Du som är någorlunda kvicktänkt har räknat ut att toppfarten är 310 och supercabben är med andra ord den snabbaste "hårblåsen" på marknaden!
Att tala om Ferrari F430 Spiders köregenskaper är nästan löjligt, bilen är nämligen i en superklass för sig. En normalbilist kommer aldrig i närheten av fartens berusning - magen, nerverna och ditt sunda förnuft säger förhoppningsvis ifrån långt innan. Om inte hoppas jag att bilen är välförsäkrad. För när naturlagarna väl upphävs och F430 Spiders explosiva vinkelåtta på 490 hästar tappar greppet så är det bara att ta ett djupt andetag och sjunga "närmare gud till dig".

Himmel mot helvete
Det bästa med att åka i en öppen tvåsitsig Ferrari är att lyssna på orkestern som spelar upp bakom ryggen. Du dirigerar storbandet alldeles själv med hjälp av gaspedalen och känslan är enorm vid 9,000 varv. Däremot lär entrébiljetten kosta 1,5 miljoner kronor - vilket är ruskigt mycket stålar, men å andra sidan får du en riktigt välsvarvad läckerbit. Givetvis är det husdesignern Pininfarina i Turin som hållit i pennan och resultatet är klart godkänt med tanke på italienarnas reaktioner: folk viftar, busvisslar och gör tummen upp. Interiören är dessutom påkostad med aluminiumfinish och sportstolarna är riktigt bekväma. Om vädergudarna byter himmel mot helvete så är det bara att fälla upp suffletten. Det tar femton sekunder och på samma tid kan du blåsa iväg från noll till 250 km/h. Omtumlande är bara förnamnet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!