Oj, vilken muskelknutte!

Den amerikanska drömmen handlar inte enbart om att vem som helst kan bli president. Nej, den handlar minst lika mycket om mullrande vinkelåttor och kaxig formgivning. Det vet Dodge efter sextiotalets braksuccé med Charger. Nu är det dags att presentera en hypermodern efterträdare vars bakfenor flugit all världens väg. Däremot följer muskelknutten traditionen med utmanande kurvor och pulver under huven!

Foto:

Drömbilar2005-05-21 04:15

Det har alltid varit något utöver det vanliga att ratta en Dodge med det klassiska Hemi-emblemet. Här snackar vi verkligen om läcker formgivning, muskler till bristningsgränsen och köregenskaper av yppersta klass. Nya Dodge Charger är med andra ord rena nöjesmaskinen att köra - men är dessvärre ett lätt byte för sheriffens laserpuffra.

Släpp hästarna lösa
För bara några år sedan var det omöjligt att presentera sportbilar med fyra dörrar och baksäte, men nu har vinden vänt och femsitsiga vrålåk är plötsligt högsta bilmode. Titta bara på nya Dodge Charger - arkitekturen domineras av en lång front, hög midjelinje och superkorta överhäng. Även inredningen är läcker, mycket tack vare den silverglänsande mittkonsolen och en diger utrustningslista. Vad sägs exempelvis om eljusterbara stolar, läderklädsel, klimatanläggning och en ljudanläggning på 300 watt som gör allt för att överrösta motorn? Vilket är svårt, under den bulliga motorhuven arbetar nämligen en vinkelåtta från Hemi. Om du tycker namnet klingar välbekant så är det ingen slump: motortypen sopade nämligen mattan med konkurrenterna på det ljuva sextiotalet. Mullret är bedårande och totalt finns 350 kusar till högerfotens förfogande. Så om du till din förskräckelse upptäcker ett hånleende dollargrin i backspegeln är det säkrast att gira undan!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!