Phantomen på Operan

Elvis Presley använde den som turnébil och John Lennon lackerade sitt exemplar med graffiti. Det finns många historier om Rolls-Royce Phantom, lyxdroskan som ger ordet "statussymbol" ett ansikte. Designen får dock privatchaffisarna att sätta eftermiddags-teet i vrångstrupen och den engelska drottningens gunst hänger på en skör tråd. Varsågoda, här är limon som bara den vågade eliten törs parkera utanför operan. Nya Rolls-Royce Phantom!

Foto:

Drömbilar2004-12-10 08:00

Äntligen har Rolls-Royce bevingade kylardam fått luft under vingarna. Det tillhör nämligen ovanligheterna att en helt ny Phantom presenteras och senaste gången det inträffade var 1968. Därmed är kylarprydnaden bilvärldens mest eftertraktade souvenir. Men på nya Phantom är det inte lönt att tafsa på "The Spirit of Ecstasy". Den silverglänsande damen är nämligen tjuvsäkrad och så fort en hand närmar sig försvinner hon raskt ner i pelargrillen.

Tunga linjer
Att uppleva Rolls-Royce Phantom bakom ratten är egentligen helt fel. I den här limousinen ska man nämligen glassa runt i baksätet likt Winston Churchill - med en fet cigarr i mungipan och ett glas champagne i handen. För även om sexmeters bjässen är silverfärgad så sätter interiören guldkant på tillvaron. Bara anilinlädret är tillverkat av sexton hudar och är ett pussel på 450 bitar. Den sagolika baksoffan rymmer en trio och även själva entrén görs med stil. De elektriska dörrarna är nämligen hängda i bakkant och slår igen med den "kassaskåpskänsla" man förväntar sig när 3,7 mille sätts i rullning. Men privatchaufförens arbetsplats är inte fy skam den heller tack vare en vinkeltolva på 460 hästar som toppar 240 km/h - ändå uteblir svallvågorna i resenärernas skumpaglas tack vare luftfjädringen. Blir det ändå en "blöt" festtur så finns paraplyer infällda i bakdörrarnas gavlar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!