Schumis superbil

(Maranello - I talien) Alla vet att det kostar en förmögenhet att hålla ett Formel 1-stall rullande, så när Ferrari lanserar en gatversion av Michael Schumachers F1:a behövs ett eget sedeltryckeri. Nya FX är nämligen den fräckaste, snabbaste och absolut dyraste Ferrarin någonsin. Världspremiären sker på Paris bilsalong i september, men redan nu har vi lyckats lägga beslag på Pininfarinas designskisser!

Foto:

Drömbilar2002-05-12 18:07

Från början är det tänkt att framgångarna på racerbanorna ska ge ovärderlig image och öka försäljningen. Men sällan smittar F1-tekniken av sig på Svensson-bilarna och anledningen är att inte alla har en pengabinge som Joakim von Anka. Är du däremot ekonomiskt oberoende så finns nu ett gyllene tillfälle att köpa Schumis superbil.

Störst & starkastFerraris senaste fartmonster behöver bara tre sekunder för att accelerera till hundra och toppfarten är 333 knutar. Det är i dessa farter hjärtat skenar, synintrycken försvinner och man befinner sig i en tunnel av färger. Tänk dig att färdas 110 meter per sekund och ha en bromssträcka på drygt 350 meter! Imponerande säger jag - dumdristigt säger andra. Den mäktiga V12-motorn är inte bara störst utan också starkast: FX väger nämligen blott 1.200 kilo men har 650 stegrande vildhästar till sitt förfogande. Växlingarna sköts dessutom med paddlar i ratten och för att Schumacher ska känna sig riktigt hemmastadd är lådan sjuväxlad. Men du som är intresserad får skynda att fynda för enbart 300 bilar ska tillverkas. Vill du veta vad skönheten betingar för pris innan kontraktet skrivs under? "Behöver du fråga har du inte råd" hävdar Ferrari. Räkna dock med att rensa hushållskassan på åtta miljoner kronor!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!