Sex höjdare i sommar

Visst kan den svenska sommaren vara fantastisk. Tänk dig att solen lyser från en klarblå himmel och det finns inte ett moln så långt ögat kan nå. Du färdas längs slingriga skogsvägar och det enda som hörs utanför kupén är fågelkvitter och lite stilla vindbrus.

Foto:

Drömbilar2012-07-06 04:05

Att färdas med himlen som tak är för de flesta något magiskt men att välja resemål kan ibland vara lika svårt som att bestämma sig för bilvalet när man står i cabb-köpar-tankar. Vi har känt och klämt lite extra på sommarens hetaste nyheter!

Audi S5 CabrioletPris: 610 000:-
Lusten att färdas under bar himmel har aldrig varit starkare. Den långsträckta siluetten med den nydesignade fronten har gett nya Audi S5 Cabriolet ett fräckt yttre. De iögonfallande xenonstrålkastarna med led-belysning är också en bidragande faktor och cabben bjuder på en stor portion sportighet. V6:an på 333 hk drar iväg till hundra på 5,4 sekunder samtidigt som den dricker 0,85 liter milen. Med suffletten nere sväljer bagaget 320 liter och när den är uppfälld 380 - räcker inte det så kan du fälla baksätet och då blir utrymmet hela 750 liter.

Chevrolet Camaro CabrioletPris: 425 000:-
Muskulös, charmig och villig att ta dig dit ingen annan tagit dig förr. Chevrolet Camaro Cabriolet är en busbenägen amerikanare som utvecklats i Australien och lustigt nog byggs i Kanada. Designen är muskulös med vassa linjer och det märks tydligt att amerikanaren hämtat inspiration från den första generationen Camaro som presenterades redan på sextiotalet. Under huven bubblar det av testosteron och V8:an på 426 kusar spurtar till hundra på under sex sekunder. Interiören känns något plastig och vindbruset är minst sagt påtagligt, men när väl toppen faller är allt förlåtet och bortglömt!

Jaguar XKR-S CabrioletPris: 1 339 000:-
Jaguar har vågat ta ut svängarna ordentligt. Nya XKR-S Cabriolet bjussar på vindrufs i håret som heter duga och designen är lika uppseendeväckande som det är klös under huven. Exteriören är aggressivt formgiven med en rejäl portion attityd, till och med så rejäl att vissa fantaster hävdar att det inte är en "äkta" Jagga. Vrålet som den kompressormatade motorn ger ifrån sig är öronbedövande skönt och med sin V8:a på 550 hk fixar kissen hundrastrecket på otroliga 4,4 sekunder samt toppar 300 km/h. Fy katten, vilken snabb hårblås!

Mini Cooper S RoadsterPris: 243 900:-
Lätt, sportig och strikt tvåsitsig. Den sjätte Mini-modellen har sett dagens ljus och hundkojan ska locka unga köpare med stor plånbok. Engelsmännen har lagt stor vikt vid att hålla just vikten så låg som möjligt och Mini Cooper S Roadster har fått känna på hur det är att gå på en strikt diet. Med sina 184 hästkrafter klaras hundrastrecket av på sju sekunder samtidigt som toppfarten stannar vid 227 km/h. Hundkojan dricker 0,60 liter milen och har ett koldioxidutsläpp på 139 gram. Taket fälls manuellt, allt för att hålla midjemåttet på plats och det här är verkligen en strandloppa som redan nu är i topptrim inför beachen 2012!

Porsche Boxster SPris: 599 000:-
Porsche Boxster S är en frisk fläkt i tyskarnas modellprogram. Sportbilen har haft en hel del taskiga "öknamn" under åren, men nu ska stämpeln tvättas bort och resultatet ger gåshud. Under huven arbetar en mittmonterad boxersexa på 315 hästar, vilket resulterar i att 0-100 passeras på 5,1 sekunder samtidigt som toppfarten landar på 279. Porsche Boxster S tar varje hårnålskurva snudd på perfekt och ljudet som boxermotorn ger ifrån sig känns obetalbart. Prislappen är spikad till 599 000 och sportbilen andas tysk perfektionism hela vägen in över mållinjen.

Volkswagen Golf GTI CabrioletPris ca: 310 000:-
Golf GTI Cabriolet är en snygg och välbyggd glidare som bjussar på finfina linjer och en stor portion sportighet. Med sina 211 hästkrafter fixar cabrioleten hundrastrecket på 7,3 sekunder samtidigt som den toppar 237. Folkan dricker 0,76 liter milen och finns med såväl en sexstegad manuell som tyskarnas sexstegade DSG-låda. Vill du färdas med blå himmel så tar det nio sekunder att fälla suffletten och med den på plats är det en av de tystaste cabbarna på marknaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!