Sosse-entertainer!

(München - Tyskland) Alla minns säkert när statsminister Göran Persson nobbade Volvo och valde en förlängd BMW som statsdroska. Persson skyllde på sina dåliga knän och föll slutligen för kritiken. Men nu ligger förmodligen Volvo pyrt till igen. Tyskarna har nämligen presenterat en vräkig paradvagn med ett storslaget baksäte, givetvis med inbyggd massage för ömma knän. Och för att lugna Säpo - den går att beställa med pansarkaross!

Foto:

Drömbilar2004-12-04 09:56

Till sjunde himmeln kan man ta sig på många sätt - men det snabbaste är garanterat bakom ratten på BMW:s nya 760Li. Det är en lyxkryssare som höjt ribban till oanade nivåer.
Vad sägs om en superdator som styr 700 funktioner och en växelspak som ersatts av en fräck mus? Två diskreta emblem på framskärmarna avslöjar dessutom att bilen är bestyckad med en urstark vinkeltolva.
Lever farligt
BMW:s "vanliga" sjua är 503 cm, men en äkta limousine måste förstås vara förlängd.
Därför placerades 760Li i sträckbänken och resultatet är fjorton viktiga centimeter. Det märks främst på att det specialläderklädda baksätet är flyttat bakåt. Här finns plats för två bortskämda passagerare som färdas i elreglerade fåtöljer med inbyggd TV i nackstöden. Något annat än kalvskinn, valnötsträ och aluminium är naturligtvis helt otänkbart.
Kunder som lever farligt kan dessutom beställa bilen med manganförstärkt pansarplåt som klarar angrepp från kulsprutor och handgranater.
Då är även däcken punkteringssäkra och kupén skyddas av ett sprinklersystem. Det kan faktiskt behövas, i alla fall med tanke på kraftresurserna.
Under huven morrar nämligen en V12:a på 445 hästar. Det blir dock ytterst få som får uppleva nya 760Li, entrébiljetten kostar nämligen från en miljon kronor.
Då ingår en instruktionsbok på 300 sidor som garanterat gör statsministern knäsvag!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!