Suger musten ur dig

Det var på världens brantaste gata i San Francisco som Frank Bullitt alias Steve McQueen flög fram i sin läckra Ford Mustang GT 390. Året var 1968 och biopubliken fascinerades över tidernas bästa biljakt på vita duken. Filmen resulterade i en gyllene Oscarsstatyett och rekordförsäljning för Mustang. Nu är det dags för en helt ny årgång och vi har tjuvkikat på jänkaren som suger must(ang)en ur dig!

Foto:

Drömbilar2004-10-29 07:15

Högst upp på Filbert Street har man en vidunderlig utsikt över San Francisco. Saken blir inte sämre av att hela boulevarden är avstängd - för när Ford ska presentera en ny värstingbil så sparas det inte på krutet. Anledningen är naturligtvis att det var här som kommissarie Frank Bullitt flög fram bakom ratten i sin gröna Ford Mustang och nu är det motorjournalisternas tur att göra om bravuren med den senaste årgången.

Staterna favoriseras
Mustang GT är en plåga att ratta om man inte gillar spinnande bakhjul, hård fjädring, skålade säten och mastigt motorljud. Men för alla oss som har fart, fight och bensin i blodet så är det här en riktig läckerbit. Synd bara att dräparvagnen inte är tillgänglig för Fords återförsäljarnät i Europa - modellen är och förblir utvecklad för USA. Där är prislappen (otroligt nog) strax under 200 000 kronor och då ingår en megastor portion standardutrustning. Det är med andra ord lätt att trivas i kupén och betydligt trevligare blir det när man vrider runt tändningsnyckeln. Då vaknar nämligen en nyutvecklad vinkelåtta på trehundra hysteriska hästar till liv. Så visst håller den nya generationens Ford Mustang GT på traditionerna och jänkarna planerar redan för nya bilar från vita duken, vilka är dock superhemligt. Det är alltså dags att titta tillbaka på rullar som "Sista natten med gänget", "Days of Thunder" och "Canonball" som ledtrådar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!