Tusen och en bil

Låt oss presentera Rinspeed Bedouin - bilen som tycks trivas bäst bland rökelsedoftande basarer, orientaliska palats och turbanprydda beduiner. Nej, det här är ingen historia ur tusen och en natt. Rinspeeds exotiska pickup existerar och är baserad på Porsche 996. Visst kan man tycka att namnet är en smula långsökt. Men färgen påminner i alla fall om beduinernas kameler.

Foto:

Drömbilar2003-03-07 10:34

Frank M. Rinderknecht heter mannen som hela bilvärlden älskar eller hatar. Att bygga en naturgasdriven pickup av en Porsche gör man naturligtvis inte ostraffat. Fanatikerna rasar och tycker det är på gränsen till kriminellt samtidigt som alla entusiaster tackar och tar emot. "Jag vill bevisa att det finns många outforskade områden i bilvärlden" säger bossen själv.

Miljövänligt fartåk
Tänk dig att äga en bil som kan förvandlas från en fyrsitsig sportcoupé till en tvåsitsig pickup inom loppet av några sekunder. Det må låta som en underbar dröm men är rena rama sanningen. Rinspeed Bedouin har nämligen en centralt placerad elmotor som först trollar bort baksätet och sedan förvandlar akterdelen till ett aluminiumflak på 185 centimeter. Hela föreställningen sker dessutom med automatik - det är bara att fingra på en fjärrkontroll Det tyska kulturarvet märks även på interiören som är tillverkad av Porsche och kristallkungen Swarovski. Under huven arbetar en naturgasdriven boxersexa med dubbelturbo på 420 kameler. Det innebär att "beduinen" springer till hundra på drygt sex sekunder och att toppfarten är grymma 250 km/h. Så glöm inte att surra fast lasten ordentligt!

Fotnot:
"Bedouin" är den engelska motsvarigheten till svenskans "beduin".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!