Hon är Coops nya butikschef

Coop Edsbruk har fått en ny chef: Anette Palm. Butiken håller på att göras om och söker även personal, som kan hoppa in på timmar.

Butikschef Anette Palm expedierar två kunder, syskonen Inga-Lill och Krister Johansson från Edsbruk.

Butikschef Anette Palm expedierar två kunder, syskonen Inga-Lill och Krister Johansson från Edsbruk.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Edsbruk2018-10-25 18:00

Anette Palm har en bakgrund som undersköterska. Efter det jobbade hon tio år på Tindereds Lantkök. På Coop i Edsbruk har hon varit sedan 2003.

Hon har även tidigare fått frågan om att bli butikschef, men ville då inte jobba dagtid, som krävs för jobbet. Så är det inte längre, och den 1 september tillträdde hon som ny butikschef, sedan Curt Hellstrand fått nytt jobb i Västervik.

Coop Edsbruk, som slopat ordet Nära i butiksnamnet, har gjort sig känd som en butik med hög köptrohet. Så är det fortfarande, enligt Anette, även om den givetvis kan bli bättre.

Men i stora drag är det mycket som har utvecklats till butikens fördel på orten. Anette jämför med hur det var när hon började där. Då var det mest en sommarbutik.

I dag har många av dessa sommarkunder från Linköping och Norrköping flyttat ut i sina fritidshus permanent och handlar nu året om i butiken.

– Så visst har det blivit bättre, konstaterar Anette.

Butiken har fem anställda, inklusive chefen. Hennes brors son, Adrian Palm, som tidigare ryckte in på timmar, har fått det jobb som blev ledigt när hon blev butikschef. Därför behövs en ny person för inhopp på timmar.

Den första månaden som ny chef har Anette lagt en hel del tid på den kvalitetscertifiering som butiken just har fått diplom på.

– Vi var först av alla KF Götas butiker att bli certifierade, säger Anette, inte utan stolthet.

Någon revolution kommer det inte att bli med den nya chefen, men en del smärre förändringar, både invändigt och utvändigt. Både väggar och hyllor berörs, liksom sortimentet.

– Vi har haft mycket tillägg hittills. Nu ska vi återgå mer till ett grundsortiment, säger Anette.

Hon tror inte att kunderna ska märka så stor skillnad, eftersom grundsortimentet är ganska brett. En del av dessa varor har de tidigare valt bort, för att få plats med tilläggen.

– Men om det är någon som har några önskemål, har vi rätt fria händer, säger Anette, som vill fortsätta på den inslagna vägen och ha en dialog med kunderna.

Två som handlar i butiken just den här dagen är syskonen Inga-Lill och Krister Johansson, som båda bor i Edsbruk. Inga-Lill stöttar gärna butiken på orten, eftersom hon vill att den ska finnas kvar även i framtiden.

– Det är jätteviktigt. Det är ju en bit in till stan och här finns allt som man behöver. Det är toppen, säger hon.

Olivia Palm, praktikant, sorterar in godiset på rätt plats.
Olivia Palm, praktikant, sorterar in godiset på rätt plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om